AF bygger Brekketunet for OBOS
AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken. Ill. OBOS Nye Hjem/Løvenskiold Eiendom.
Sist oppdatert: 17-03-2021

AF bygger 146 leiligheter på «Brekketunet»

AF Gruppen skriver i en pressemelding at de har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling, om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken. Ferdigstilt vil prosjektet bestå av 146 leiligheter. ​​​​​​

Brekkeveien 19 Utvikling eies av OBOS Nye Hjem og Løvenskiold Eiendom, som begge eier 50%. Avtalen som AF har inngått er en totalentreprise med verdi på 341 Mnok eks. mva.

Brekketunet ligger sentralt i Ås, med nærhet til sentrum og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Prosjektet er på 17 900 m2 BTA og består av 146 leiligheter fordelt på fem hus. Størrelsene på boligene er fra 33 m2 til 120 m 2.

I tillegg til leilighetene omfatter prosjektet felles takterrasser, underliggende parkeringskjeller med bodarealer og tekniske rom.

AF bygger Brekketunet for OBOS
AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken. Ill. OBOS Nye Hjem/Løvenskiold Eiendom.

Miljøvennlig
Prosjektet vil BREEAM-NOR-sertifiseres med ambisjonsnivået «Very Good». Det innebærer at det tas hensyn til miljøet i alle faser av byggeprosessen. Som et resultat av dette kommer også løsninger for god overvannshåndtering og biologisk mangfold.

- Ås er en del av en ekspansiv region. Sammen med kunden har vi brukt vår byggkompetanse til å utvikle Brekketunet til et attraktivt boligprosjekt. Vi ser frem til å realisere prosjektet sammen med OBOS og Løvenskiold, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.

OBOS Boligkjøpsmodeller
- Etter en vellykket salgsstart er vi glade for å kunne inngå en totalentrepriseavtale med AF Gruppen på bygging av miljøvennlige boliger i Ås, sier Jens Jalland, adm. dir i Løvenskiold Eiendom.

- Vi er også veldig godt fornøyd med responsen på tilbudet om OBOS Boligkjøpsmodeller, med Deleie og Bostart, sier Jørgen Stavrum, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS .

Salgsstart er første kvartal 2021. Byggestart er fjerde kvartal 2021 med ferdigstillelse i fjerde kvartal 2023. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig salg for trinnvis igangsetting.