Peak Services styrker avdelingen på Østlandet. t.v  Bjørnar Veum, ny Regionleder for Stor-Oslo og Kai Kvaal, Daglig leder i Peak. Foto: Peak Services
Sist oppdatert: 28-09-2023 Bransjeprat

Peak Services styrker avdelingen på Østlandet

Selskapet er totalleverandør av renholdstjenester med fokus på RTB, byggeplasstjenester, byggeplasslogistikk, daglig renhold og nærliggende arbeider som lett riving.

Kai Kvaal, Daglig leder i Peak, hvordan startet det hele?

- Jeg har holdt på i bransjen i 17 år før Peak Services ble etablert. Bakgrunn var dialog med to eiendomsinvestorer i 2018. Vi snakket om renhold av eiendommer de eier og forvalter selv. Tanken var å kunne supplere leietakerne med renholdstjenester.

- Vi lanserte bedriften i 2019, så tok koronaen oss som så mange andre og det ble lite renhold fra hjemmekontor, ler han hjertelig.

- Pandemien ga oss mulighet til å bygge løsninger for vekst og vi fikk en del oppdrag med byggvask gjennom bekjentskaper, og relasjoner.

- 35 000 kvadratmeter for Norsk Kylling på Orkanger var et av våre første oppdrag. Etter det har det gått slag i slag.

- Hovedfokus ligger i Trøndelag, men vi har også oppdrag i Nord-Norge og på Vestlandet samtidig som vi hele veien har hatt siktet på Oslo, og Østlandet.

- Selskapet er ungt, men mange av våre ca 75 ansatte har lang fartstid i bransjen. Vi vil være den foretrukne partneren for våre kunder, det er bare mulig gjennom å ansatte og ta vare på folkene våre.

Hva er det som gjør at akkurat dere blir ønsket sørover?

- Vi har allerede flere prosjekter i gang på Østlandet. Store entreprenører som vi har samarbeidet med i mange år, ville nå ha oss med på nye prosjekter i sør.

- Når fornøyde kunder vil ha oss med, må vi henge oss på. Vi er blant annet allerede med på Livsvitenskapsbygget for HENT.

- Vi opplever at mengden forespørsler er økende i regionen og for å håndtere eksisterende ordrereserve sammen med kommende oppdrag ser vi oss tjent med å opprette en egen avdeling.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått med oss Bjørnar Veum for å lede satsingen på Østlandet.

- Jeg så kjapt at dette var en meget bra kandidat for oss. Han har en fin personlighet, mye kunnskap, god bransjeerfaring og han kan behandle mennesker.

- Med Bjørnar på laget kan vi øke tilbudet av tjenester, samtidig som vi har det skikkelig gøy på jobb. Han er helt rett mann for oss, avslutter Kvaal.

Bjørnar Veum har 17 års fartstid i byggebransjen, blant annet i firmaet Mimax Asfalt & Betong.

Hvorfor takket du ja til jobben som Regionleder for Stor-Oslo?

- Det å bli en del av fagmiljøet i Peak Services blir veldig spennende. Potensialet på Østlandet er stort og jeg har som mål å bidra til ytterligere vekst for selskapet, og god drift, sier Veum.

- Med min bakgrunn har jeg mye å bidra med. Spesielt når vi nå etablerer en avdeling innen betongsaging som gir en god synergi til det vi ellers tilbyr. Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på jobben.

Peak Midt-Norge styrker også laget med ny regionleder i Lasse Trøen, som starter til høsten. Daglig leder Kvaal og hans ansatte har lagt et godt grunnlag for sunn og lønnsom drift fremover.

- Det har vært travle og hektiske dager siden starten, så nå var det på tide å få inn noen som kan være med å ta selskapet til nye høyder, sier Kai Kvaal.

- Omsetningen i selskapet var i overkant av 25 millioner i 2022. I år ser det ut til at vi passerer 30 millioner.

Hva blir deres største utfordring med etablering i en ny landsdel?

- Det er visse markedsforskjeller mellom Trondheim og Oslo, blant annet infrastruktur. Det går mye ekstra tid på kjøring i Oslogryta, men vi ser ikke mørkt på det.

- Det gjelder å være smart og tilpasse seg til de muligheter og utfordringer som byr seg.

-Det er definitivt mye større potensial for hurtig vekst på Østlandet.

Betyr det at dere har ytterligere ekspansjonsplaner?

- Ja, absolutt! Planen er å ha god kontroll og drift på de prosjektene vi allerede har. Så skal vi bygge team og ansette de beste folka. Vi er uredd for nye oppgaver og veldig bra på gjennomføring, avslutter Kvaal.