-Det er helt utrolig, om 6 uker er jeg ferdig utdannet elektriker. Jeg har hatt lønn under hele opplæringsperioden, men om kun få uker er jeg ferdig utdannet, får full lønn og er fortsatt bare 20 år. Foto: Privat
Sist oppdatert: 12-12-2022

Fagprøven nærmer seg

I sommer tok vi en prat med 20 år gamle Victoria Bjørge som er elektrikerlærling og helt trygg på at hun har funnet drømmejobben. Nå nærmer hun seg ferdig utdannet og vi vil høre hvordan det går.

-Det har skjedd overraskende mye nytt siden vi snakket sammen sist. Intervjuet med Norsk Byggebransje var det første intervjuet jeg var med på som ble publisert i media og etter det gikk det rett oppover faktisk.

-Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger på både intervjuet og på Instagram.

-Jeg har bygget opp en ganske stor følgerbase på Instagram nå og får daglig meldinger om at det er gøy å følge med på hverdagen min

-Om noen har spørsmål angående elektrikeryrket får de gjerne kontakte meg på Instagram. Jeg svarer på alle seriøse spørsmål om yrket, avslutter Bjørge. Foto: Privat 

-Noe av det morsomste er at flere bedrifter jeg har sett opp til lenge, har tatt kontakt og ønsket et samarbeid med meg.

-Det har gitt meg muligheten til å teste ut ulike verktøy og klesmerker, som de ønsker min tilbakemelding på.

-Jeg synes er veldig kjekt å dele videre og tipse folk om ting, og verktøy jeg er fornøyd med!

Les også: Yrkesfag et naturlig valg

-Jeg får faktisk også oppmerksomhet fra bedrifter som ønsker meg som kollega, så hvem vet, kanskje du ser meg i en ny og spennende jobb snart?

-Jeg trives enda bedre i yrket nå, enn jeg gjorde for bare 1 år siden. Jeg har utviklet meg både personlig og faglig, fått mye ny kunnskap og ser hvor mye denne bransjen faktisk har å tilby.

-Jeg har det gøy på jobb og er heldig som får omgi meg med gode kollegaer som er hjelpsomme, og støttende.

-En som virkelig fortjener skryt er Robert Gundersen som jeg har jobbet med hver dag de siste 3 månedene.

-Han er lærling i samme årskull som meg. Han møter alltid opp på jobb med et smil og vi lærer masse av hverandre hver eneste dag.

-Jeg trives enda bedre i yrket nå, enn jeg gjorde for bare 1 år siden. Jeg har utviklet meg både personlig og faglig, fått mye ny kunnskap og ser hvor mye denne bransjen faktisk har å tilby. Foto: Privat

-Som jeg fortalte i forrige intervju, hender det dessverre at jeg som en av svært få damer i yrket får uønsket oppmerksomhet eller kommentarer på jobb.

-Da er Robert på plass direkte, han støtter og hjelper meg om/når det trengs. En slik kollega skulle alle ha rett og slett!

-Jeg trives kjempegodt som elektriker og jeg elsker tanken på hvor denne utdanningen kan føre meg. Gode kollegaer, varierte arbeidsoppgaver, og utvikling hver eneste dag. Jeg har vokst mye på 2 år og fått skikkelig bein i nesen, om jeg får si det selv!

Fagprøven nærmer seg

-Det er helt utrolig, om 6 uker er jeg ferdig utdannet elektriker. Jeg har hatt lønn under hele opplæringsperioden, men om kun få uker er jeg ferdig utdannet, får full lønn og er fortsatt bare 20 år.

-Jeg håper alle ungdommer som går ut fra videregående våger å være nysgjerrig, ser på de mange ulike yrkesfag som finnes i trygg forvissning om at det gir dem så uendelig mange muligheter i fremtiden.

-Om noen har spørsmål angående elektrikeryrket får de gjerne kontakte meg på Instagram. Jeg svarer på alle seriøse spørsmål om yrket, avslutter Bjørge

Følg gjerne victoria_elektriske på Instagram

Vi ønsker lykke til i innspurten av læretiden og gleder oss til å se deg med fagbrevet!