Bånn gass, jobb og jubel hos Lie Blikk
-Kompetanse og kvalitet er i høysete i alt vi gjør, uansett størrelse på oppgaven. Om det er mindre detaljer som beslag, produksjon av tynnplateprodukter eller montering av hele fasader.  Joakim Haarr, salg og markedsleder Lie Blikk. Foto: Lie Blikk
Sist oppdatert: 01-05-2021

Bånn gass, jobb og jubel

Hos Lie Blikk AS i Sandnes, kombinerer de stolte håndverkstradisjoner, lang erfaring og familie. Vi tok en bransjeprat med Joakim Haarr, salg og markedsleder i bedriften

-Jeg er utdannet blikkenslager og har gått gradene i bedriften, forteller han. Med over 40 år i markedet har vi fått et solid fotfeste og er nok et av Norges største blikkenslagerfirma. For oss er det viktigste at de som kjenner oss, vil ha oss.

-Det beste komplimentet vi kan får er tross alt at kundene kommer tilbake.

-Selv har jeg vært i bedriften siden 2013. Vi har opplevd svingninger i markedet som alle andre, men vi har en ledelse som vet at det er menneskene i organisasjonen som er nøkkelen til suksess. De bryr seg på ordentlig og har skapt en familiær tilhørighet i en organisasjon med mer enn 60 ansatte. Det er vi stolte av.

Alt Installasjon AS

-Kompetanse og kvalitet er i høysete i alt vi gjør, uansett størrelse på oppgaven. Om det er mindre detaljer som beslag, produksjon av tynnplateprodukter eller montering av hele fasader.

Blikkenslagerbedriften i Sandnes har en imponerende merittliste
-Med oppdrag på privatboliger, næringsbygg og offentlige bygg jobber de både ut- og innvendig. Fasader, tak, trapper og rekkverk, glass, beslag og takrenner m.m. Lie Blikk løser det meste.

-I 2019 vant vi vår største kontrakt noensinne med montering av fasadeelementer til byggene på Nytt Universitetssykehus i Stavanger. Bygget er det største byggeprosjektet i regionen noensinne og vi synes det er tøft at det skal bygges utelukkende med lokale entreprenører.

-Vi vil være en foregangsbedrift i egen bransje og byggebransjen forøvrig. Det krever mye innsats og langsiktighet. Samfunnsansvar, miljø og bærekraft står alltid på dagsorden og skal være et selvfølgelig valg i dag.

-For oss betyr det blant annet å ta ansvar for kommende generasjoner av stolte håndverkere. Vi er godkjent lærebedrift og har 3-4 lærlinger under utdanning hvert år. Vi vil være med å ta ansvar, bidra til økt miljøfokus og være i forkant, derfor er vi også medlem av Grønn Byggallianse.

Du utstråler positivitet og fremtidstro, hva med utfordringer og motgang det siste året?
-Utfordringen for oss og andre er tilgang på råmaterial som kobber og aluminium. Det har blitt mangelvare under pandemien, noe som medfører kraftige prisøkninger. Det er en utfordring hele bransjen deler.

-Ut over det er det bånn gass hos Lie Blikk. Vi har meget gode ordrereserver og regner kontinuerlig
på nye oppdrag, så vi ser lyst på fremtiden, avslutter Haarr.