Alltid visst at det måtte bli yrkesfag
Til andre som går med en drøm om å ta yrkesfag, har Sverre en klar oppfordring: – Gå for det! Du vil komme deg raskt ut i jobb, får ferdigheter som gjør at du kan utføre arbeid med høy faglig kompetanse og du får mange muligheter til å utdanne deg videre om du ønsker det. Foto: Privat
Sist oppdatert: 26-02-2022

Alltid visst at det måtte bli yrkesfag

– Jeg har alltid vært bestemt på at jeg ville velge yrkesfag, fordi jeg har et ønske om å komme meg raskt ut i arbeid og ikke sitte på skolebenken, sier Sverre Emmerhoff (19).

Han er fra Halsnøy, bor på en bondegård og liker godt å være med og hjelpe til hjemme på gården. Planen er å overta gården i fremtiden når anledningen byr seg.

Han har gått to år på videregående skole: Det første året elektro og andre året el energi. Nå holder han på med lærlingeperioden på 2,5 år, med noen samlinger på skolen underveis.

Dette året følger en eksamen og fagprøven avlegges etter planen i slutten av året eller på starten av 2023.

Har du noe på hjertet? Redaksjonen i Norsk Byggebransje vil gjerne høre din mening om bransjen, utdanning, arbeidsliv, politikk, utfordringer og muligheter.  Vi inviterer deg til å sende oss debattinnlegg, kronikker, kommentarer og leserbrev. 
Vi vil gjerne høre dine meninger om bransjen, utdanning, arbeidsliv, politikk, utfordringer og muligheter. Vi inviterer deg til å sende oss debattinnlegg, kronikker og leserbrev. Ordet er ditt...

– Vi er to lærlinger i bedriften, og det synes jeg er veldig fint. Da kan man dele erfaringer og spør hverandre om det er noe man lurer på underveis med tanke på hva man skal gå i gjennom.

-Jeg var så heldig å få være utplassert i denne bedriften tidligere, og ble da tatt veldig godt i mot, kunne stille spørsmål og få forklart det jeg lurte på. Det gjorde at jeg fikk et bra innblikk i hvordan lærlingeperioden ville bli.

19-åringen synes det er ekstra spennende med strøm og teknologi, og ikke minst at det er så mye variert arbeid i hverdagen.

– Jeg er mye ute på ulike servicejobber og da er det veldig fint å se at kundene gir uttrykk for at de er fornøyde med jobben som blir gjort. Å se resultatet etter nye lys når du skrur på bryteren for første gang er også gøy!

– I starten var jeg veldig usikker på hvilken retning innen yrkesfag jeg skulle velge siden det finnes så mange forskjellige og spennende muligheter, men jeg ble inspirert av en nær slektning til å velge elektro, og har aldri angret på det valget.

Til andre som går med en drøm om å ta yrkesfag, har Sverre en klar oppfordring:
– Gå for det! Du vil komme deg raskt ut i jobb, får ferdigheter som gjør at du kan utføre arbeid med høy faglig kompetanse og du får mange muligheter til å utdanne deg videre om du ønsker det.