DSD Front skiller seg klart fra den eksisterende bebyggelse på Holmen, ettersom Link Arkitektur har latt seg inspirere av de tradisjonelle sjøhusene som preger bebyggelsen langs sjøen i byens sentrum. Foto: Hefro Finans 

DSD Front 

I januar 2020 sto Herfo Finans’ nye storstue i Stavanger sentrum klar. Det spesielle kontorbygget på 3,000 m2 ligger helt nede ved vannkanten i Holmen-området. Med vakker arkitektur, meget høy standard og målsetting om å oppnå BREEAM NOR Very Good, føyer det nye praktbygget seg flott inn i området og den eksisterende arkitekturen. 

Det jhar vært stor interesse for det nye bygget og i tillegg til Herfo Finans selv, skal Nysnø Klimainvestering, SpareBank 1 Boligkreditt og Norled inn i bygget. Leietakere er sikret kontorer med høy standard og har i stor grad kunnet påvirke materialvalg, fargevalg og romplan for egne kontorer.

Moderne sjøhus
DSD Front skiller seg klart fra den eksisterende bebyggelse på Holmen, ettersom Link Arkitektur har latt seg inspirere av de tradisjonelle sjøhusene som preger bebyggelsen langs sjøen i byens sentrum. Bygget er på det meste fem etasjer, og med moderne materialer og øvrig arkitektonisk utforming lykkes man med å gi bygget en moderne utforming som vil prege Holmen i mange år. ​Mot sjøsiden er vindusarealer maksimert for gi rikelig dagslys inn i arealene og ikke minst en fantastisk utsikt over fjorden. Få bygg i Stavanger sentrum kan skilte med tilsvarende god utsikt og sentrale plassering. Også uteområdet har blitt kraftig oppgradert med flere grønne lunger og alle sentrums fasiliteter, inkludert offentlig transport, som er i umiddelbar nærhet. 

Sørvest Betongsaging AS
Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring

Kortreist bygg
Det er Yuhong Hermansen, som via sitt familieeide investeringsselskap Herfo Finans, som står bak det nye praktbygget som har kostet nesten 100 millioner kroner. Hermansen er enke av den den kjente forretningsmannen Folke Hermansen, som i blant annet var eier og direktør i Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD). Herfo Finans ble stiftet i 2005 og er 100 prosent eid av Yuhong Hermansen. 

Herfo Finans sine forretningsområder har siden starten vært finansielle plasseringer og investeringer i eiendom. Siden 2017 har selskapet også satset offensivt på eiendom i regionen og de har klare ønsker om å være en betydelig aktør innen den videre utviklingen av Stavanger sentrum.

Pådriver i utviklingen av regionen
Det har alltid vært viktig for Hermansen-familien å støtte opp om lokalsamfunnet og Stavangerregionen. Det har de også hatt fokus på under byggingen av DSD Front, hvor en rekke lokale og regionale entreprenører og leverandører har vært med på prosjektet. Veidekke har vært hovedentreprenør for DSD Front, og på laget har de hatt underleverandører som Gann Tre AS, som har utført tømrerarbeid og montering av teglfasade

Med over 35 års erfaring og mer enn 50 ansatte, har Gann Tre AS en innholdsrik historie bak seg med erfaring fra både oppturer og nedturer, men først og fremst mye å bygge videre på, for hos Gann Tre foretrekker de å alltid se fremover. Det er en nødvendighet om de skal kunne fortsette å være en pådriver for utviklingen av regionen.

Fra sine kontorer i Bjerkreim, har Sørvest Betongsaging AS i mer enn 25 år betjent kunder over hele Rogaland. Bedriften har vokst kraftig siden oppstarten, og med erfarne, dyktige medarbeidere og en oppdatert maskinpark, står de på pletten for å hjelpe både store og små kunder med riving, miljøsanering, betongsaging, meisling og kjerneboring.

Gann Tre AS - Vi kan tre
Vibemyr Blikk AS

Erfaring med BREEAM NOR-bygg
Gulventreprenør på DSD Front var Rogaland-bedriften Vikeså Golv AS, som holder til på Vikeså. Bedriften har siden 2004 utført alle typer gulvoppdrag og uansett om det dreier seg om et bad på 5 m2 eller et kontorbygg på 20,000 m2, står Vikeså og deres ansatte klare til å hjelpe. Bedriften er en totalleverandør av gulv og utfører alt fra gulvstøp, avretting og flytsparkling, til HTC-sliping av betong, samt tepper, teppefliser, gulvbelegg, parkett/heltre, epoxy og fliser.

Marit Qvalbeen hos Vikeså Golv forteller Norsk Byggebransje at bedriften har opplevd en merkbar endring i byggebransjen når det kommer til det grønne skiftet de siste årene. Spesielt innen næringsbygg opplever de at stadig flere bygg blir miljøsertifisert. Vikeså har opparbeidet seg bred erfaring med denne type bygg og de var også leverandør til BREEAM NOR Excellent-bygget Herbarium i Stavanger sentrum

Qvalbeen kan videre forteller at Vikeså Golv også selv tar miljøet på alvor. De senere årene har bedriften gjennomført en rekke grønne tiltak. Det gjelder eksempelvis varmekilder, avfallshåndtering, skybasert datasystem og investering i ny bilpark. I tillegg arbeider bedriften langsiktig med mål om å bli Miljøfyrtårn.