Som alltid med Pilares’ boligprosjekter, er det lagt stor vekt på at leilighetene skal være innbydende fra første stund, med gjennomført kvalitet fra garasjekjeller til takterrasse. Leilighetene er derfor designet og innredet med stor vekt på kvalitet. Foto: Ola Roald AS
Sist endret: 17-06-2020 

Havegaten - Pilares Eiendom

Gode hjem for dem som setter pris på kvalitet, flott arkitektur og er opptatt av helheten i prosjektet, er hva Pilares Eiendom har fremmet i alle år. Deres siste prosjekt, Havegaten i Tønsberg, er et godt eksempel på nettopp dette. 

En kort spasertur fra bryggen finner man Tønsbergs nyeste bydel, Kaldnes, hvor Pilares står bak 55 leiligheter med gjennomført karakter og identitet. Bygget kombinerer nåtidens trender med en rekke smarte løsninger, samtidig som arkitekt Ola Roald AS har tatt hensyn til byens tradisjonelle småhusbebyggelse i arkitekturen.

Med bruk av ulike fasadematerialer og farger har man lykkes å skape et særegent uttrykk som beviser at man kan bygge topp moderne leiligheter, samtidig som man hedrer arkitekturen Tønsberg er kjent for. 

Tekking av alle typer tak med takstein, skifer, shingel, takplater og bånntekking.

Ja takk, begge deler!
Resultatet er et spennende og særegent boligprosjekt hvor beboerne får det beste av to verdener. Med nærhet til både skog og by, fremstår Havegaten som et særegent og innbydende boligprosjekt med høy kvalitet og smarte løsninger i alle ledd.

Alle leilighetene, som spenner fra 39m2 til 140 m2, har sin egen balkong eller terrasse, i tillegg til en stor og flott hage hvor høye trær hindrer innsyn til hagen som er opparbeidet med blomsterbed, benker, lekeplass for de minste og eget vannspeil. 

Ønsker man å avslutte dagen med å nyte en vakker solnedgangen, trenger man bare trekke opp på byggets felles takterrasse, hvor man har utsikt over både Kanalen og sentrum. 

Som alltid med Pilares’ boligprosjekter, er det lagt stor vekt på at leilighetene skal være innbydende fra første stund, med gjennomført kvalitet fra garasjekjeller til takterrasse. Leilighetene er derfor designet og innredet med stor vekt på kvalitet.

Alento |handlekraftig bygg- og anleggsentreprenør,

Fra store, moderne fliser på badene til vannbåren varme i gulv, enstavs eikeparkett, store vindusflater for optimale lysforhold, og smarte kjøkkenløsninger av høy kvalitet fra Sigdal og integrerte hvitevarer fra Siemens, er ingenting overlatt til tilfeldighetene. 

Blågrønn faktor
Ifølge Pilares, er en av deres viktigste oppgaver at de etterlater seg et positivt avtrykk i alle nabolag hvor de gjennomfører prosjekter. I Havegaten innebærer det blant annet å bygge med klare krav til «blågrønn faktor», som betyr at man har brukt betydelige ressurser på utearealene. Det sørger for at prosjektet oppfyller, og helst overgår, kommunens krav til miljøkvalitet.

Gjør hverandre gode 
Som hovedentreprenør for Havegaten, valgte Pilares seg
Alento AS, en handlekraftig bygg- og anleggsentreprenør med kundefokus på entreprenørskap og tillit. Stefan Wellnitz, Prosjektleder hos Alento, er full av lovord om Pilares og deres samarbeid. 

-Prosjektet i Havegaten 1, Tønsberg har vært det første prosjektet som Alento har hatt for Pilares. Vi har opplevd Pilares som en veldig målrettet og profesjonell samarbeidspartner. Jeg tror nok ikke dette er det siste prosjektet som Alento bygger for Pilares.

Termoenergi er spesialister på energisparende tiltak i eksisterende og prosjekterte bygninger.

Stolte aktører
Med seg på laget gjennom den 16 måneder lange byggeprosessen, har Alento hatt en rekke både nasjonale og lokale aktører. I tillegg til at bygget er tegnet av Tønsberg-arkitekten Ola Roald AS, ble rørlegger Olaf B. Terjesen fra Nøtterøy hentet inn som prosjekterende og utførende innen varme og sanitær. 

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift med over 65 års erfaring. Den tradisjonsrike rørleggerbedriften er i dag totalleverandør av alle typer rørleggertjenester til privat- og proffmarkedet, i tillegg til en egen butikk på Teie, hvor dyktige medarbeidere med stor fagkunnskap alltid er klare til å hjelpe både store og små kunder. 

Sandefjord-bedriften Termoenergi AS er en nøytral rådgiver som gjennom mange år har spesialisert seg på energisparende tiltak i både eksisterende og prosjekterte bygg. Deres kunder er alt fra eier/leier av enkeltbygg, til hotellkjeder, dagligvare og detaljhandel. 

Som en betydelig leverandør av bygningsfysisk prosjektering til byggeprosjekter i alle størrelser, er Termoenergis oppdragsgivere alt fra arkitekter, til noen av Norges største entreprenørselskaper og eiendomsselskaper. Selskapet har en rekke ganger samarbeidet med Alento AS og var en naturlig partner også på Havegaten, hvor Termoenergi vært ansvarlig for bygningsfysisk prosjektering, samt tetthetskontroll og energimerking av bygningen.

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift

Lokal landskapsarkitekt med internasjonal erfaring 
For å oppnå kravene til «blågrønn faktor», ble
Landskapskollektivet i Sandefjord innkalt. Det unge selskapet ble etablert høsten 2018 av tre engasjerte landskapsarkitekter med lang og variert erfaring fra ledende firma i Storbritannia, Nederland og Norge.

Med et brennende ønske om å hjelpe sine kunder med å oppnå sine ambisjoner, jobber de som et lag for å skape de beste løsningene hver gang, uansett om det dreier seg om boligprosjekter, byrom, skoler, helseinstitusjoner, parker, private hager eller byutviklingsprosjekter.

Norske og tyske håndverkstradisjoner
Som
totalleverandør av tak- og blikkenslagertjenester, og med gode kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser, har Taktekkermester Bjørn Schramm AS gjennom årene blitt et naturlig valg for privatpersoner, borettslag, samt offentlige og private bedrifter. Bedriften har bred kompetanse innen både norske og tyske håndverkstradisjoner, noe deres kunder i Oslo og store deler av østlandet kan nyte godt av.