Jørn Salomonsen, Salgssjef Elotec AS, her avbildet sammen med Hege Indrehus fra Norsk Byggebransje, viser stolt fram deres nye alarmsentralsender Orion. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 30-05-2024 

Elotec utfordrer norsk monopol

Siden 1992 har Elotec lyttet til sine kunder og fokusert på å utvikle produkter som gjør hverdagen tryggere. Nå er de klare med en ny alarmsentral som vil utfordre monopolet i Norge. 

I starten hadde Elotec fokus på kunder innen landbruk, men 30 år senere leverer de etterspurte alarm og overvåkings løsninger tilpasset alle typer bygg til kunder i hele Norge og verden.

Elotec utvikler teknologi som redder liv og verdier. Trygghet, samfunnsnyttighet og kvalitet er deres hovedmål, og innovasjon er deres lidenskap. 

Selskapet har sin egen FoU-avdeling med ansatte som alltid finner løsninger og skreddersyr produkter ut fra kundens behov. 

Når du ser produkter med Elotec logoen kan du føle deg trygg.

Det betyr at bygget er sikret med de beste sikkerhetsløsningene, fra et selskap som i dag beskytter bygninger over hele Norge og internasjonalt fra Island til Dubai.

Elotec har vært et fast innslag på Eliaden i mange år og de var selvsagt også tilstede i år og med seg hadde de flere spennende nyheter. 

Vi stakk innom og slo sikkerhetsprat med salgssjef, Jørn Salomonsen, som har jobbet i bransjen i 20 år. 

- Vi har vært på Eliaden i mange år og de siste årene har vi hatt samme store stand hvert år slik at folk vet hvor de kan finne oss, forteller Salomonsen.  

-Eliaden er en flott møteplass og alle våre kunder er her hvert år, så for oss er det stor verdi å stille mannsterke.

- I år er vi mellom 16 og 20 personer på stand hver dag, slik at alle som vil komme innom slå av en prat kan føle seg trygg på å bli tatt godt imot. 

På Eliaden 2024 stilte Elotec annsterke med opptil 20 personer, slik at alle som vil komme innom slå av en prat kan føle seg trygg på å bli tatt godt imot. Foto: Norsk Byggebransje. 

Hva er den største nyheten Elotec viser fram på Eliaden i år? 

-Vi har flere spennende produkter med oss, men den aller største nyheten er Orion 63 E. Det er en EN54-sertifisert alarmsender. 

-Med Orion vil vi utfordre monopolet vi har Norge i Norge når det kommer til å overføre alarmer til 110-sentralen,  eller andre betjente alarmstasjoner.

Hvordan fungerer Orion?

Elotec Orion varsler parallelt betjent alarmmottak og personer tilknyttet bygget i løpet av kun sekunder og kan gi mottakeren en detaljert beskrivelse av hvor alarmen ble utløst. Dette vises i kundens egen app, og rett i alarmstasjonens systemer. I Elotec app kan alle dine anlegg monitoreres.

-Hva opplever Elotec som den største utfordringen i dagens noe utfordrende marked? 

-Det er mye snakk om utfordrende tider i markedet, men samtidig er det todelt bilde.

- Vi har flere store kunder som kan fortelle om fulle ordrebøker, behov for å ansette og at nå er tiden man må satse. 

-«Alle» snakker om noen som sliter, men det er på ingen måte på så sort hvit som enkelte media skal ha det til, avslutter Salomonsen.