Kirkegata 23-25 ligger midt i Oslo sentrum og blir et krevende prosjekt med tanke på logistikk og grunnforhold. Når prosjektet står ferdig vil det trekke 3.000 daglige brukere til sentrum og bidra til å vitalisere området ytterligere. Ill: A-Lab Arkitekter  
Sist oppdatert: 30-06-2021

Veidekke bygger undervisningsbygg i Oslo sentrum

AVA Eiendom og Veidekke har skrevet kontrakt om å oppføre et miljøsertifisert undervisningsbygg som skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo Sentrum.

Oppdraget er en samspillsentreprise verdt 407 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi takker så mye for oppdraget og for fornyet tillit. Dette gir oss muligheten til å videreføre det gode samarbeidet med AVA Eiendom fra prosjektet på Karl Johans gate 14.

-Det få bygge gode lokaler for utdanning og kompetanse er viktig for samfunnet og noe vi setter stor pris på å få utføre. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet og ikke minst byggearbeidene om et halvt års tid, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo, i en melding. 

Kirkegata 23-25 ligger midt i Oslo sentrum og blir et krevende prosjekt med tanke på logistikk og grunnforhold. Når prosjektet står ferdig vil det trekke 3.000 daglige brukere til sentrum og bidra til å vitalisere området ytterligere.

Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør - Anleggsgartner med solid kompetanse!

Prosjektet gjennomføres i tett samspill mellom Veidekke, AVA Eiendom og Høyskolen Kristiania.

- Vi gleder oss til oppføringen av et nytt kvalitetsbygg i Oslo sentrum. Nybygget i Kirkegata 23-25 vil bli en fantastisk eiendom og en motor i byutviklingen i Kvadraturen.

-Vi legger høye miljøambisjoner inn i prosjektet og bygget skal sertifiseres som Breeam Excellent. For oss i AVA Eiendom er det ekstra hyggelig at vi igjen skal jobbe sammen med Veidekke i et nytt, spennende prosjekt, sier daglig leder Arne Vannebo i AVA Eiendom.

- Det er unikt med et nytt høyskolebygg i Kvadraturen. Vi ser fram til å flytte inn i et topp moderne undervisningsbygg. Bygget vil komplettere vår eiendomsmasse i Campus Oslo og bli et viktig bidrag på veien mot å bli et arbeidslivsuniversitet, sier finans- og økonomidirektør Pål Nakken ved Høyskolen Kristiania.

Samspillsfasen er godt i gang, og planlagt byggestart er årsskiftet 2021/22. Høyskolen Kristiania skal flytte inn i bygget i mai 2024 og vil ta imot studenter i det nye bygget fra studiestart i august 2024.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2021.