Pusser opp Thon Hotel Harstad
Consto er i full gang med utvidelsen av Thon Hotel i Harstad. Illustrasjon: Consto/Thon Hotel Harstad

Arbeidet med nye Thon Hotel Harstad i full gang

Thon Hotels utvider i Harstad. Totalt blir hotellet på 10,000 kvadratmeter fordelt på 190 rom og et stort konferansesenter med plass til 500 personer.

– Thon Hotel Harstad ligger både sentralt og idyllisk til ved kaia i sentrum. Vi satser på konferansemarkedet og utvider konferansedelen og overnattingskapasiteten ved hotellet, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotel Harstad holder åpent under utbyggingen.– Utvidelsen er delt opp i to deler. Første del består av å utvide dagens konferansesenter slik at vi vil ha kapasitet til ca. 500 personer på én flate. Vi vil ha et 500 kvadratmeter stort lokale som kan brukes til kongresser, konserter og banketter, i tillegg til dagens 250 m² konferanseareale. Samtidig bygges det også 32 nye hotellrom fordelt på tre etasjer. Del to av prosjektet består av en utvidelse av frokostsalen til 300 sitteplasser over 2 etasjer og 20 nye hotellrom. Totalt vil vi ha 190 rom med ca. 450 sengeplasser, sier hotelldirektør Odd Kåre Sivertz-Pettersen.

Consto Utvider Thon Hotel Harstad

Del 1. Konferansehotell
Strandgata 18 A og B skal rives for å gi plass til en ny konferansefløy til hotellet. Denne delen er på ca. 2 715 m2 BTA, og omfatter:

  • Konferanse- og konsertsal med kapasitet opp til ca. 600 personer. Arealet kan deles av i to fullverdige saler med foajé ved behov
  • Tre etasjer med 31 nye hotellrom, alle med samme høye standard som dagens hotell

Del 2. Sjøgata 7 – utvidelse av frokostsal og 20 nye hotellrom
Consto har tidligere bygget Thon Hotel Harstads spiseri og frokostrestaurant med 150 sitteplasser i Sjøgata 7. Nå har vi også fått i oppdrag å totalrenovere resten av bygget og integrere det fullt inn i hotellet.

Thon Hotel Harstad ligger i Sjøgata 11 og har treningsrom, bar, loungeområde og takterrasse med utsikt over Vågsfjord.

Alle gjesterommene ved Thon Hotel Harstad er nyoppusset og smakfullt innredet. De nye hotellrommene vil få samme design. Bak interiøret står designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga Thon, og MNIL Trond Ramsøskar. Ombyggingen og utvidelsen av Thon Hotel Harstad ferdigstilles desember 2020.