Den 30 november 2023 overleverte Green Mountain offisielt den første datasenterbygningen på OSL2-Hamar campus i Norge til TikTok. Foto: Green Mountain
Sist oppdatert: 11-01-2024 Pressemelding 

Laje tildelt kontrakt på 40 millioner kroner

Inin Groups heleide datterselskap Laje AS har blitt tildelt en kontrakt på 40 millioner kroner av Green Mountain Innlandet AS for å støtte utviklingen av Norges største datasenter på Heggvin, som ligger mellom Løten og Hamar i Innlandet fylke.

Lajes arbeidsomfang inkluderer montering av 6000 meter fiberkabler, bygging av 132kV uteanlegg, levering av komplett kontrollanlegg tilhørende uteanlegget, samt oppsett av to 22kV haller med 31 avganger per bygg samt tilhørende kontrollrom per bygg.

Laje, som leder Inin Groups investeringsplattform for Power Infrastructure, vil starte arbeidet umiddelbart. Prosjektet forventes å ta minimum seks måneder å gjennomføre.

- Denne kontrakten skal støtte det første av fem nye bygg som skal utgjøre Heggvin datasenter.

- Målet vårt er å sikre leveranser og arbeid av høyest mulig kvalitet for å posisjonere Laje for de kommende fire datasenterbyggene, sier Anders Granheim, administrerende direktør i Laje.

Laje er en entreprenør med fokus på infrastruktur innen energi, telekommunikasjon og fiber.

Lajes virksomhet er delt inn i tre fagområder: energiinfrastruktur, telekommunikasjon og elektrifisering, som alle rir på megatrendene innen elektrifisering og digitalisering.

Om Inin Group AS

Inin Group er et børsnotert investeringsselskap som opererer som industriell eier med investeringer i selskaper innen infrastruktur og industritjenestenisjer i Norden.

Konsernet har som mål å skape verdier ved å identifisere investeringsmuligheter innenfor lønnsomme nisjer som har potensial for utvikling, konsolidering og vekst, i tett samarbeid med plattformselskapene for å levere bærekraftig vekst og overlegen lønnsomhet.