Arealet nærmest er tilrettelagt som en hage, innrammet med grønne gesimser og en planteøy med et Hasseltre i midten. Her skal det møbleres for gode sosiale soner, omgitt av spiselige vekster og naturplanter. Foto: Mattak
Sist oppdatert: 11-10-2024 Pressemelding 

Taket på Sundt nærmer seg ferdig

Det oser av frodighet denne høsten. 3 år etter konseptstudien vi laget for DNB Næringseiendom nærmer det seg nå ferdig og det et halvår år før Sundt åpnes i ny prakt etter omfattende renovering, og oppussing.

Det er en stor fordel at vi har anlagt takhagen straks det var tett tak på bygget. Nå får vi også denne vekstsesongen med oss og hagen vil fremstå mer etablert og frodig nå våren og åpningen kommer.

Skarpnes solcelletak - Bestill gratis tak sjekke her

Arealet nærmest oppgangen er tilrettelagt som en hage, innrammet med grønne gesimser og en planteøy med et Hasseltre i midten.

Her skal det møbleres for gode sosiale soner, omgitt av spiselige vekster og naturplanter.

Gulvet er norsk solid skifer fra Oppdal og under det hele er det et dreneringssystem som både holder igjen vann, fordrøyer overvannet, tilfører vann til plantene og drenerer vannet bort og ned i avløp.

Byens største dyrkeområdet er designet slik vi aller helst ønsker å bygge takene våre.

Fikk du med deg: Gror urban mat med hjelp av overvann

Opphøyde plantebed som er både vekteffektivt og ikke minst enkelt å dyrke i. Også under dette området har vi vårt unike dreningssystem.

Den økologiske spesialutviklede lettjorden gir de aller beste vekstvilkårene og allerede i år bugner det med grønnsaker, krydder, salater og spiselige blomster her.

Foto: Mattak

Samarbeid med Colonialen

Akkurat som vi ønsker det, vil også dette taket drives av restaurantene i bygget. Dette har vi god erfaring med fra våre andre tak, blant annet på Buen og FB38, der Søtt & Salt driver husrestaurantene.

Vårt konsept er at takene skal tas i bruks av de som faktisk er i byggene og bruker det til dagen.

Dyrkeomårdet er tilrettelagt for for universell utformet tilkomst og vi har plassert en sittegruppe med bord og stoler. Et lite tilbaketrukket sted midt i grønnsakshagen, om gitt av frodige spiselige vekster.

På Sundt vil Colonialens dyktige og dedikerte kokker og servitører drive mattaket.

Sammen med god oppfølging fra oss vil de lære seg å så, plante ut, følge opp og høste grønnsaker, salater, krydder og spiselige blomster fra tidlig vår til seint på høsten.

Colonialen er en ikoniske institusjon som brakte den moderne gastronomien til byen, og vi gleder oss stort til å få dette tette samarbeidet med de dyktige folkene her.