Med seg i ryggsekken hjem fra Chicago tar Sweco med seg hele tre priser, inkludert prisen for Life Safety. Foto: Sweco
Sist oppdatert: 16-11-2022

Sweco med storeslem i Chicago 

Sweco vant alle prisene innenfor kategorien Life Safety for brannprosjekteringen av Mjøstårnet under årets CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat)- konferanse i Chicago der bygg- og rådgiverbransjen fra hele verden samles.

I oktober ble det klart at Sweco vant prisen Life Safety Design Award 2022 som ble delt ut av CTBUH på konferansen i Chicago.

Med seg i ryggsekken hjem fra Chicago tar Sweco imidlertid ikke med seg bare én, men hele tre (!) priser. For i tillegg til prisen Life Safety

Design Award 2022, ble Sweco også kåret til Overall Category Winner i kategorien Life Safety og fikk i tillegg publikumsprisen «Audience Award» i samme kategori for arbeidet de har gjort innen brannprosjektering på Mjøstårnet. Med det gjorde Sweco rent bord i kategorien Life Safety, og vant alle prisene i kategorien.

GK Norge - Norges grønneste logistikkbygg

– Vi er selvsagt utrolig glade og veldig positivt overrasket, over å ta med oss hele tre priser hjem fra Chicago!

-Prisene er en anerkjennelse av arbeidet vi har lagt ned for Mjøstårnet, og jeg håper at vårt arbeid kan være til inspirasjon, sier Leif Tore Isaksen, fagsjef for brann og sikkerhet i Sweco.

Sweco vant prisene for å ha utviklet et nytt verktøy for å verifisere at bygget ivaretar kravene som norske myndigheter har satt i regelverket.

Verktøyet er videreutviklet fra metodikk gitt av eurokoder, og basert på blant annet branntester som ble utført i forbindelse med prosjekteringen av Mjøstårnet.

Metoden gjør det mulig å undersøke hvor mye brannlast bygget tåler og hvor mye synlige trekonstruksjoner som kan tillates.

CTBUH er en internasjonal non-profit organisasjon med fokus på urbanisering, bærekraft og høyhus. Organisasjonen har fokus på høye bygninger i hele verden. Over tusen delegater og nesten 400 selskaper fra alle verdens hjørner deltok årets konferanse.