Svalinn har signert kontrakt med Global Fish AS
Svalinn har signert kontrakt med Global Fish AS, hvor vi skal utvide eksisterende fabrikk for Global Florø med ytterligere 3200 kvm fryselager. Ill: Svalinn
Sist oppdatert: 18-01-2021

Svalinn skal bygge for Global Fish AS

Svalinn melder at de har signert kontrakt med Global Fish AS, om utvidelse av deres eksisterende fabrikk for Global Florø. Fabrikken skal nå utvides med ytterligere 3200 kvm fryselager.

Utvidelsen vil være et rent fryselager, hvor det skal installeres både mobile og shuttle-reoler. Det nye fryselageret vil ha 8800 palleplasser, hvor hver pall tar 1,6 tonn. Dette tilsvarer 14 000 tonn ytterligere lagringsplass for pelagisk fisk, som innebærer sild, makrell og hestemakrell.

Global Fish
Ålesund-baserte Global Fish ble grunnlagt på 80-tallet og i 2018 kjøpte de opp anlegget til Pelagia i Gunhildvågen. Global Florø er et pelagisk produksjonsanlegg. Pelagisk fisk er betegnelsen på fisk som lever i åpne vannmasser, til forskjell ved kysten eller havbunnen. Fisk i hav eller innsjøer som ikke er nær kyst, strand eller bunn, er pelagisk fisk.

Samspillsavtale
Den inngåtte avtalen er en samspillskontrakt, og vi ser fram til å kunne fortsette det gode samarbeidet som har vært i utviklings- og avtalefasen. Samspill er en ypperlig modell for optimalisering, hvor både entreprenørens og byggherrens kompetanse kommer prosjektet til del i alle faser.

Samarbeidsformen er avhengig av at partene forstår hva det vil si å samhandle og således klarer å skape en vinn/vinn-situasjon. En samspillskontrakt leder ofte til teknisk bedre utviklet prosjekt med den hyggelige bivirkning at det også gir den laveste bygge kostnaden.