Previous
Next
Et knippe medaljevinnere, foto Worldskills Norge
Sist oppdatert: 09-04-2022

Suksess for Skole-NM 2022

Første del av Skole-NM er over, og arrangementene ble en stor suksess både for elevene og arrangørene.

– Jeg er imponert over det arbeidet som er lagt ned for å få til flotte og gode konkurranser, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i Worldskills Norway, i en melding. 
 
Resultatlistene viser at det er mange dyktige ungdommer som er på vei inn i yrkesfagene. Det ble et mesterskap med høyt faglig nivå og dommerne hadde en krevende oppgave med å sile ut medaljørene.

Medaljefordelingen viser stor geografisk spredning av medaljene, med gull og medaljevinnere fra Kirkenes i nord til Arendal i sør. 
 
Flotte konkurranser
- Jeg hadde gleden av å være tilstede på noen av arrangementene, og jeg er imponert over det arbeidet som er lagt ned for å få til flotte og gode konkurranser, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i Worldskills Norway.
 
– Vi ser at elever og lærere reiser hjem med gode opplevelser og minner, og vi ser at det bygges verdifulle nettverk mellom lærere og næringsliv som bidrar til relevans og kvalitet i yrkesfagene.

-Både arrangørskolene, fylkeskommunene, opplæringskontor og samarbeidspartnere la ned et stort arbeid for å sikre at dette ble gode arrangement for elevene.

-Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra alle arrangementene og vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til alle som bidro til at mesterskapet ble gjennomført med stor suksess. 
 
Nytt fag på programmet
Av fagene på programmet i Skole-NM finner vi mange fag som har vært med i alle år. Men det kommer stadig nye fag på programmet, og i denne runden var det Storhamar vgs som skrev seg inn i historieboka med et flott første Skole-NM i Hudpleiefaget.

Skole-NM fortsetter med nye finaler 21.-22. april og 27.-28. april. Da skal det konkurreres i fagene:
 
21.-22. april, Møbelsnekkerskole, Mysen:
Møbelsnekker
Treskjærer
 
27.-28. april, Kvadraturen vgs, Kristiansand:
Bilfag, lette kjøretøy
Bilskade/lakk
Automatisering
Elektriker
 
27.-28. april, Sam Eyde vgs, Arendal:
Arbeidsmaskiner
Transport og logistikk
Anleggsmaskinfører
 
27.-28. april, Tangen vgs, Kristiansand:
Trevaresnekker
 
27.-28. april, Mandal vgs, Mandal:
Barne- og ungdomsarbeider
Helsefagarbeider
Tømrerfaget
 
27.-28. april, Lillesand vgs, Lillesand:
Ambulansefaget