Multiconsult skal bistå Bymiljøetaten i Oslo kommune i et forprosjekt for å sikre helhetlig planlegging av sentrale gater og byrom på Skøyen.
- Multiconsult ser frem til å jobbe med dette spennende og utfordrende prosjektet, og vi vil delta med et sterkt tverrfaglig team i et område vi er godt kjent med. Nå ser fram til å være med på å bidra til at Skøyen blir et enda mer attraktivt og levende område blant annet ved utforming av torg og møteplasser, sier oppdragsleder Gunnar Bratheim i Multiconsult. Foto: Cato A. Mørk / Multiconsult
Sist oppdatert: 16-11-2020

Skøyen skal blir mer attraktivt og levende

Multiconsult skal bistå Bymiljøetaten i Oslo kommune i et forprosjekt for å sikre helhetlig planlegging av sentrale gater og byrom på Skøyen.

Skøyen er et byutviklingsområde med mange pågående plan- og byggesaker og Oslo kommune arbeider med områdereguleringsplan for området. Bymiljøetaten har gjennomføringsansvar på Skøyen og setter nå i gang et forprosjekt for de sentrale gatene og byrommene.

Ved å utarbeide et koordinert forprosjekt for flere av gatene og byrommene på Skøyen søker Bymiljøetaten å sikre helhetlig planlegging av området slik at planen er fremtidsrettet, funksjonell og robust.

Brenden & Co Stilasutleie - Jordal Amfi

- Målsettingen med forprosjektet er å kvalitetssikre løsningene i områdereguleringen og å lande rammebetingelsene for videre private og offentlige detaljreguleringsplaner.

-Planlegging i etablert bystruktur med flere pågående plansaker krever et særlig fokus på grensesnitt, handlingsrom, koordinering og samarbeid sier prosjektleder i Bymiljøetaten Heidrun Kolstad, i en melding. 

Omfattende forprosjekt
Forprosjektet vil ta for seg temaer som overvann og flom, bebyggelse og byrom, og samferdselsløsninger. Prosjektområdet er stort og komplekst med mange interessentgrupper og omfatter sentrale områder i Skøyen som Drammensveien, Karenslyst Alle og Hoffsveien, og parker og byrom knyttet til dette.

- Multiconsult ser frem til å jobbe med dette spennende og utfordrende prosjektet, og vi vil delta med et sterkt tverrfaglig team i et område vi er godt kjent med. Nå ser fram til å være med på å bidra til at Skøyen blir et enda mer attraktivt og levende område blant annet ved utforming av torg og møteplasser, sier oppdragsleder Gunnar Bratheim i Multiconsult.

Etter planen skal prosjektet skal ferdigstilles i løpet av 2022.