Bygger 163 leiligheter i massivtre som FutureBuilt-prosjekt
Det er satt høye miljøambisjoner for Fyrstikkbakken 14, som er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet. FutureBuilt har som mål å realisere forbildeprosjekter i og rundt Oslo med minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk. Nå er det klart at det blir AF Gruppen som skal bygge prosjektet. 
Sist oppdatert: 24-02-2021

Klart for ambisiøst FutureBuilt-prosjekt i massivtre

I september 2020 inngikk AF Eiendom, avtale om å kjøpe 50 prosent av selskapet Fyrstikkbakken 14 AS fra Birk & Co AS. Nå har AF Gruppen inngått avtale om bygging av de 163 leilighetene i massivtre. 

- Vi har jobbet over en lengre periode med å få på plass en riktig samarbeidspartner til dette innovative miljøprosjektet der vi forsøker å sette en ny standard for boligutvikling. Ingen klarte imidlertid å matche våre verdier og entusiasme like godt som AF Eiendom, sa Olav Birkenes, daglig leder i Birk & Co når avtalen ble kjent. 

Fyrstikkbakken 14 vil bestå av 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Prosjektet ligger nært offentlige funksjoner som T-bane, tog og barnehager på Hellerud.

Det er satt høye miljøambisjoner for Fyrstikkbakken 14, som er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet. FutureBuilt har som mål å realisere forbildeprosjekter i og rundt Oslo med minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk.

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. MNOK 370 ekskl. mva. De to første salgstrinnene har solgt godt, prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra Q2 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet Q4 2023.

- Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge. Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 % reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.