Det nye Internet of Façades (IoF) skaper grunnlaget for å kunne digitalisere informasjon, dokumenter og prosesser gjennom hele livssyklusen til et produkt.
Schüco vil lansere nå Internet of Façades i det norske markedet. Foto: Schüco International KG
Sist oppdatert: 03-10-2022

Schüco lanserer Internet of Façades

Ved å skanne en liten brikke på fasaden, døren eller vinduet, vil en app sørge for all nødvendig informasjon om produktet.

Det nye Internet of Façades (IoF) skaper grunnlaget for å kunne digitalisere informasjon, dokumenter og prosesser gjennom hele livssyklusen til et produkt.

Via en liten brikke som inneholder en QR-kode eller NFC (near field communication) åpnes en digital informasjonsboks som kan brukes til å bygge opp en digital tvilling av produktet.

På denne måten får sluttbruker, vedlikeholds-personell og andre all relevant informasjon. Hvilken informasjon som ønskes avtales med produsenten av bygningselementet.

FLINKE, KJAPPE & KJEKKE

Leverandørdata, tegninger, produkt- og FDV-dokumentasjon kan enkelt gjøres tilgjengelig. I tillegg åpner appen for registrering av kommentarer og merknader, opplastning av bilder eller bestilling av servicedeler.

Leverandøren vil samtidig ha full oversikt over hele sin leveranse via IoF-løsningen – når som helst og hvor som helst.

Via Schücos kalkulasjonsprogram SchüCal, vil en med få tastetrykk kunne sende produksjonsdata, eksempelvis delelister og oppbygging, direkte til IoF Manager hvor all informasjon knyttes digitalt til den fysiske IoF ID brikken som monteres på produktet.

Dette gir full kontroll på alle relevante data knyttet til produktet gjennom hele levetiden.

Løsningen utgjør et av mange tiltak i Schüco sitt kontinuerlige arbeid med å styrke sirkulær økonomi, der blant annet fremtidig kartlegging av gjenbruks- og resirkuleringspotensiale vil være vesentlig enklere og oversiktlig ved bruk av IoF.

Kristian Winje, salgssjef i Schüco Norge er spent på hvordan det norske markedet vil ta imot den nye IoF-applikasjonen.

- Vi har vært gjennom en vellykket testfase og der er allerede utvist stor interesse for dette produktet i både Tyskland, Nederland og England. Internet of Façades er i grunnen et serviceprodukt vi ønsker å tilby våre partnere.

-Den enkelte aktør kan implementere interne rutiner og effektivisere dokumenthåndtering og kvalitetskontroll, som styrker service tilbudet til sluttbruker.

-Enkelte produkter begynner å bli ganske avanserte, hvor jeg tror at særlig produkter som inneholder elektriske komponenter vil dra stor nytt av å ha en digital tvilling, sier hun i en melding. 

Bruk av IoF vil være en stor fordel, fordi du enkelt kan finne frem nødvendig informasjon om FDV, eller for å kunne gjøre service eller reparasjon. Du vil på denne måten spare mye tid og ressurser.

Schüco vil lansere nå Internet of Façades i det norske markedet.