Peab vant skolekontakt med Ørsta Kommune
Kontrakt signert for bygging av Sæbø skule og barnehage. Til venstre Stein Aam, ordfører Ørsta kommune og adm. direktør i Peab K. Nordang, Kjetil Nordang. Foto: Maria Engeseth
Sist oppdatert: 17-03-2021

Peab bygger skole for Ørsta kommune

Peab K. Nordang, har bygd skoler på Nord-Vestlandet i over 20 år. Administrerende direktør Kjetil Nordang er naturlig nok fornøyd med at selskapet nå er tildelt nok et skoleprosjekt.

Selskapet opplyser i en meldig at Ørsta kommune, har valgt valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for Sæbø skule og barnehage. Byggene oppføres i massivtre og kontrakten har en verdi ca. 58 MNOK eks. mva.

− Vi jobber hver dag for å være en samfunnsbygger i de lokalsamfunnene der vi lever og jobber. En naturlig del av strategien er å satse litt ekstra på å vinne skole- og barnehageprosjekter, forteller Nordang.

Bygger kunnskap med erfaringsoverføring
Akkurat nå er entreprenøren helt i innspurten med det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda, og avdelingen i Bergen er i gang med å bygge Nye Vaksdal skule.

– Gjennom mange år har vi opparbeidet solid erfaring og kompetanse på alle typer skolebygg, og jobber aktivt med erfaringsoverføring fra prosjekt til prosjekt. Vi ser frem til å bygge en flott skole og barnehage for Ørsta kommune og alle foreldre, lærere og barn som skal ta den i bruk, sier Nordang.

Peab vant skolekontakt med Ørsta Kommune
Slik kan nye Sæbø skule og barnehage bli seende ut. Ill: AG Plan og Arkitektur

Massivtre og miljøambisjoner
Rett etter påske starter detaljprosjekteringen på Sæbø skule og barnehage, parallelt med sanering og rivearbeider. Barnehagen bygges som en integrert del av nybygget, som i tillegg vil romme både barne- og ungdomsskole.

Hele prosjektet oppføres i massivtre, noe som både gir en rask og kostnadseffektiv produksjon og positive miljøeffekter.

– Vi ser spesielt positivt på at skolen og barnehagen skal bygges i massivtre, og at det er tydelige miljøambisjoner i prosjektet. Her får våre fagarbeidere og lærlinger et spennende prosjekt å bryne seg på det neste halvannet året, sier prosjektleder Camilla Callsen i Peab K. Nordang.

Ferdigstillelse og overlevering er planlagt til september 2022. Deretter skal eksisterende barneskolebygg renoveres til å bli et rent administrasjonsbygg. Den jobben vil pågå frem til mars 2023.