Pangea rigger seg for vekst i syndikatmarkedet
Syndikater utgjør rundt 30 prosent av investeringsvolumet i det norske næringseiendomsmarkedet de siste tre årene, noe som tilsvarer 85 milliarder kroner av et totalvolum på 288 milliarder kroner. Nå rigger Panga seg for videre vekst i markdet. Fra venstre: Bård Bjølgerud, CEO. Arnstein Rød, Managing Director og Partner og Aleksander Lee Olsen, Head of Communications. Foto: Pangea Property Partners 
Sist oppdatert: 06-01-2021

Rigger seg for vekst i syndikatmarkedet

Pangea ser store muligheter for et økende syndikatmarked i Norge og Norden. Nå lytter de til sine kunder og utvider virksomheten ved å etablere Pangea Project Finance AS. 

Panga har rekruttert et team fra DNB Markets, som vil ledes av syndikeringsprofilen Arnstein Rød (46).  

- Pangea Project Finance blir et søsterselskap av Pangea Property Partners. Pangea er én av de største
rådgiverne i Norden innenfor eiendom, og vi har svært gode forutsetninger for å bli et mer fullintegrert
eiendomshus. Over flere år har kundene våre i økende grad etterspurt en slik satsning fra oss, sier Bård
Bjølgerud, CEO og Partner i Pangea Property Partners, i en melding. 

Ledes av kjent eiendomsprofil
Arnstein Rød har jobbet i DNB-systemet i 20 år og har ledet eiendomssyndikeringsteamet i DNB Markets. Han har gjennomført over 200 eiendomstransaksjoner verdt mer enn 40 milliarder kroner, hvorav 30 transaksjoner verdt om lag 10 milliarder kroner er gjennomført de siste tre årene.

Rød er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han kommer sammen med Viktor Myhre fra DNB Markets som starter som Associate. Begge startet 4. januar.

- Arnstein er én av landets fremste profiler på dette området, og han får ansvaret med å bygge opp Pangea Project Finance AS. Vi skal fortsette å utvikle Pangea til å være ledende i Norden på kombinasjonen eiendom og finans. Med vår kompetanse og investornettverk er dette en naturlign utvikling av vårt tjenestespekter, sier Bjølgerud.

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

Et marked i vekst
I 2020 var det nordiske transaksjonsvolumet på ca. 440 milliarder kroner, og tilretteleggingsmarkedet utgjør en stadig større andel. For eksempel utgjør syndikater rundt 30 prosent av investeringsvolumet i det norske næringseiendomsmarkedet de siste tre årene, noe som tilsvarer 85 milliarder kroner av et totalvolum på 288 milliarder kroner.

- Jeg gleder meg stort over å bli en av del av Pangea-systemet, samt lede og være ansvarlig for etableringen og oppbyggingen av Pangea Project Finance AS. Vår ambisjon er å etablere en ledende prosjektfinansieringsaktør i det norske og nordiske eiendomsmarkedet, sier Arnstein Rød, Managing Director og Partner i Pangea Project Finance AS.

- Pangeas resultater taler for seg selv, og det er liten tvil om at dette er ett av de sterkeste merkenavnene innenfor eiendom i Norden. Jeg har hatt stor glede av å jobbe i DNB gjennom to tiår, men denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, legger han til.

Om Pangea Property Partners
Pangea Property Partners er en uavhengig nordisk rådgiver innen eiendomstransaksjoner, eiendomsrelatert
corporate finance og prosjektfinansiering. Vi har kontorer i Oslo og Stockholm med rundt 40 ansatte. I tillegg har vi ett strategisk samarbeid i Finland. Siden 2010 har Pangea vært rådgiver i over 500 transaksjoner og
rådgivningsoppdrag med en underliggende eiendomsverdi på over EUR 35 milliarder. Oppdragene omfatter kjøp og salg av eiendommer og eiendomsporteføljer, selskapstransaksjoner, syndikeringsprosjekter, kapitalhentin og finansieringsoppdrag.