Distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke og prosjektsjef Brit Sølvi Sandstøl i K2 Bolig. Foto: Veidekke/Powerhouse Company
Sist oppdatert: 12-09-2024 Pressemelding 

Nytt boligoppdrag til Veidekke

Veidekke har fått i oppdrag av K2 Bolig og Bane NOR Eiendom å oppføre første trinn på boligprosjektet Skeiane stasjon i Sandnes.

Kontrakten omfatter 47 leiligheter, fellesrom, gjestehybel, separat parkerings- og sykkelhus samt næringslokaler. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 100 millioner kroner ekskl. mva. 

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

- Vi er glade over å ha vunnet konkurransen om oppdraget og fått fornyet tillit fra en god kunde i K2 Bolig og Bane NOR Eiendom.

- Dette er et veldig flott prosjekt med gode kvaliteter og fin beliggenhet i hjertet av Sandnes.

- Vi har lange og gode erfaringer med denne typen prosjekter, så dette passer godt inn i vår portefølje og gir oss god kontinuitet i vår satsing på bolig i blokk, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Prosjektet ligger sentralt like ved Skeiane jernbanestasjonen og med grense til Sandvedparken.

Bygget blir på seks etasjer og leilighetene varierer i størrelser fra 42 til 111 m2. Hver leilighet får balkong, hvor de fleste vender ut mot et gatetun med benker, lekeapparater og trær, helt fritt for gjennomgangstrafikk.

- Vi er godt fornøyde med salgsstarten og den positive responsen i markedet.

Aptly Tilvalgsportal - Digitalisert tilvalgs tjeneste ved boligkjøp

- Siden slutten av 2023 har 36 kjøpere funnet sin drømmebolig på Skeiane stasjon. Bare i løpet av sommeren har vi solgt syv leiligheter og det er fortsatt noen ledige leiligheter i trinn en.

- Vår målsetning er innflytting i tredje kvartal 2026, sier prosjektsjef Brit Sølvi Sandstøl i K2 Bolig.

Veidekke har startet rivingsarbeidene på tomten mens byggearbeidene starter i oktober.

Om kort tid lanseres trinn to som består av 25 leiligheter i en fem etasjers boligblokk.

K2 Bolig og Bane NOR Eiendom har avtalt med Veidekke at bygging av andre trinn igangsettes når tilstrekkelig salg er oppnådd.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal. Les mer om prosjektet her.