Elisabeth Kolrud blir ny leder for bærekraft i Asplan Viak
-Mitt inntrykk er at det jobbes godt med bærekraft både i rådgivningen, internt i organisasjonen og på ledernivå. Det er det som fristet meg til å takke ja til jobben. Elisabeth Kolrud. Foto: Asplan Viak
Sist oppdatert: 31-08-2021

Ny leder for bærekraft i Asplan Viak

Asplan Viak fortsetter sin satsing for å være en foregangsbedrift innen bærekraft og ansetter Elisabeth Kolrud som ny bærekraftsjef fra 13.september.

–Elisabeth har en dyp kompetanse innen miljø og klima, og lang erfaring fra både privat og offentlig sektor.

-Hun blir en viktig pådriver for bærekraftsarbeidet fremover, og vil bidra til både miljømessige og samfunnsmessige effekter av selskapets aktivitet, sier administrerende direktør, Elisabeth Tørstad, i en melding. 

Elisabeth Kolrud kommer fra Asker kommune hvor hun har vært miljørådgiver og prosjektleder for FutureBuilt. Hun har en variert arbeidserfaring fra miljø- og klimaarbeid.

Kolrud startet sin karriere som rådgiver innen miljøgeologi og miljøstyring i industri-, bygg- og anleggsprosjekter hos Multiconsult og kjenner godt til bransjen.

En av Haugalandets største byggentreprenører

Hun har også jobbet med miljømerking av produkter og tjenester i Svanemerket.

I FutureBuilt har hun jobbet med å utvikle klimavennlige bygg og den attraktive og klimanøytrale byen. I tillegg har hun vært strategisk rådgiver i kommunen for miljø- og klimaspørsmål i organisasjonen, byggeprosjekter og i planarbeid.

Kolrud er utdannet sivilingeniør innen miljøgeologi fra Queens University i Canada og har etterutdanning i Grønn vekst og konkurransekraft fra BI.

– Fra utsiden har jeg i mange ulike sammenhenger lagt ekstra merke til Asplan Viak når det gjelder bærekraftige og innovative løsninger.

-Mitt inntrykk er at det jobbes godt med bærekraft både i rådgivningen, internt i organisasjonen og på ledernivå. Det er det som fristet meg til å takke ja til jobben, sier Kolrud.

Elisabeth Kolrud vil jobbe sammen med eksisterende leder for bærekraft i Asplan Viak, Bente Haukeland Næss i en overgangsfase frem til hun tiltrår for fullt som ny bærekraftsjef.