Farah Al-Aieshy ny konserndirektør for Norconsult Sverige
– Jeg er takknemlig for å ha fått tilliten til å lede Norconsult i Sverige, og ser frem til å bli bedre kjent med selskapet og medarbeiderne. Det skal bli spennende å løse ulike samfunnsutfordringer sammen med kundene våre, sier Al-Aieshy. Foto: Norconsult
Sist oppdatert: 30-06-2021

Ny konserndirektør i Norconsult Sverige

Norconsult melder at de har ansatt Farah Al-Aieshy, som ny konserndirektør for Norconsult Sverige. Al-Aieshy vil delta i konsernledergruppen i Norconsult.

Al-Aieshy arbeider i dag i Sweco i Sverige, der hun har hatt flere ledende stillinger, senest som divisjonssjef for prosjektledervirksomheten.

– Jeg er veldig glad for at Farah Al-Aieshy har takket ja til stillingen som konserndirektør for Norconsult i Sverige. Al-Aieshy har mange års relevant bransjeerfaring fra flere rådgivende ingeniørselskaper, og et bredt nettverk i svensk næringsliv.

-Med Al-Aieshy på laget er den svenske virksomheten godt rustet til å videreutvikle den sterke og gode selskapskulturen, og samtidig utforske nye markeder, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult..

Vestviken er en entreprenør fra Drammen med fokus på totalentrepriser i samspill med profesjonelle byggherrer.

Al-Aieshy er sivilingeniør fra KTH og har 24 år bransjeerfaring. Karrieren etter KTH begynte som brukonstruktør og senere vegprosjektør.

Senere vekket Al-Aieshy interesse for ledelse, først som oppdragsleder for store prosjekter og senere som linjeleder på ulike nivåer. I 2020 ble hun divisjonsdirektør for Swecos prosjektledervirksomhet som omfatter cirka 400 medarbeidere.

– Jeg er takknemlig for å ha fått tilliten til å lede Norconsult i Sverige, og ser frem til å bli bedre kjent med selskapet og medarbeiderne.

-Jeg er nysgjerrig på Norconsult og har fulgt selskapet på avstand. Selskapet har en sterk posisjon i markedet og jeg gleder meg til å utvikle og lede Norconsult i tiden fremover.

-Det skal bli spennende å løse ulike samfunnsutfordringer sammen med kundene våre, sier Al-Aieshy.

Al-Aieshy bor i Stockholm og kommer til å benytte Norconsult-kontoret i Stockholm som sin primære arbeidsplass, men vil også tilbringe mye tid ved hovedkontoret i Gøteborg.

Norconsult Sverige har doblet antall medarbeidere og omsetningen de siste fem årene. I dag har selskapet over 900 medarbeidere og omsetter for cirka én milliard kroner.

Til tross for den sterke veksten har selskapet lykkes med å beholde sin unike selskapskultur, og har i mange år vært bransjeleder når det gjelder trivsel og engasjement. I 2021 ble Norconsult i Sverige kåret til «Årets Teknikkonsult» i det svenske bransjemagasinet PS Teknikdygnet.

Al-Aieshy tiltrer stillingen senest ved årsskiftet og overtar etter Ljot Strömseng som går av etter 14 år som administrerende direktør for den svenske virksomheten. Strömseng vil stå i stillingen frem til Al-Aieshy tiltrer

PV Arkitekter - Arkitekt- og reguleringsarbeid innen bolig og næring