Øystein Dale blir direktør for innovasjon og digitalisering i HRP. Han kommer fra stillingen som utbyggingssjef i Tromsø kommune.
Fra 1. februar flytter Øystein Dale (til venstre) inn i HRPs lokaler i Tromsø. Han blir HRPs direktør for innovasjon og digitalisering. Her sammen med Regiondirektør Nord, Roger Ramstad. Foto: Terje Mortensen
Sist oppdatert: 04-11-2021

Går fra Tromsø kommune til HRP

Øystein Dale blir direktør for innovasjon og digitalisering i HRP. Han kommer fra stillingen som utbyggingssjef i Tromsø kommune.

- Innovasjon og digitalisering er noe jeg har jobbet med gjennom hele mitt yrkesaktive liv. Når jeg fikk denne muligheten, traff det meg midt i det jeg ønsker å drive med. Jeg kunne ikke la den sjansen gå fra meg, sier Dale, i en melding. 

Administrerende direktør Jan Arild Kingswick er også begeistret for at Dale kommer med i den satsingen som HRP nå gjør på digitalisering og innovasjon.

- Han skal jobbe i min stab i en nasjonal satsing. Innovasjon og digitalisering vil utfylle de tilbud vi er i ferd med å bygge rundt det grønne skiftet og strategisk ledelsesrådgiving, sier Kingswick.

Dale begynner i HRP i februar, og har altså vært utbyggingssjef i Tromsø de siste seks årene. Før det jobbet han i privat næringsliv i over 20 år. De siste 15 av disse både som avdelingsleder og utviklingssjef i COWI.

- Både i private og offentlig virksomheter har jeg sett at det er mye søkelys på å forbedre bunnlinjen gjennom å effektivisere driften.

Indian Bygg AS - Gjerdrumsvei 10 Studentboliger

-Skal man øke konkurransekraften eller oppnå større gevinster er det nødvendig å fokusere på innovasjon. Digitalisering er et virkemiddel som kan utløse et ubenyttet potensial i mange virksomheter.  

-Innovasjon og ikke minst digitalisering er i skuddet, men må ofte vike for manglende kapasitet og kompetanse i virksomheten.

-Ved å sette realistisk ambisjonsnivå og arbeide metodisk kan alle virksomheter ta sine innovasjonssteg, og målet om å gå i gang med digitalisering er kanskje nærmere enn man tror, sier Dale.

Hans stilling vil få ansvar for en nasjonal vertikal i HRP, men Dale vil også jobbe tett sammen med selskapets Region Nord.

Regiondirektør Roger Ramstad sier at Øystein vil være en sterk tilvekst for oss, både nasjonalt og regionalt, og vi ser fram til å få han på plass. 

- Selv om Øystein primært skal jobbe i hele landet, vil han også være en del av teamet i Tromsø siden han skal ha kontorsted her.

-Hans kompetanse vil, sammen med alle de dyktige ansatte vi allerede har i nord, gi våre kunder den aller beste rådgivningen, sier Ramstad.