Satssalg selger to fengsel - Hof Fengsel
På jakt etter en eiendom utenom det vanlige? Statsbygg legger nå ut Arendal fengsel og Hof fengsel for salg. Foto: Statsbygg
Sist oppdatert: 20-04-2021

Nå kan du kjøpe deg ditt eget fengsel

På jakt etter en eiendom utenom det vanlige? Statsbygg legger nå ut Arendal fengsel og Hof fengsel for salg.

I følge en pressemelding fra Statsbygg er bakgrunnen for salget av Arendal fengsel er at Kriminalomsorgen ikke lenger har behov for eiendommen etter at Statsbygg ferdigstilte to nye avdelinger for Agder fengsel i Mandal og Froland.

Også Hof fengsel selges fordi det ikke lenger er statlig behov for eiendommen. Det ble lagt ned i 2019.

Fengselet i Arendal
Arendal fengsel ligger sentralt i Arendal, ca. en kilometer fra sentrum. Det ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020.

Du kan finne mer informasjon og se flere bilder av eiendommen på Finn.no.

Deler av fengselet ble bygget allerede i 1862, og har helt siden den gang fungert som fengsel. Det er ingen formell fredning på eiendommen, men den kan likevel anses for å være en bevaringsverdig del av lokalmiljøet.

Eiendommen består av to bruksnumre med tomteareal på til sammen 6 847 kvadratmeter. Bygningsareal er på 3 596 kvadratmeter. Eiendommen er en spennende og sentral utviklingseiendom med kort avstand til alle byens fasiliteter.

Statsbygg selger Arendal fengsel
Arendal fengsel ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020. Foto Statsbygg

Fengselet i Hof
Hof fengsel (offisielt Nordre Vestfold fengsel, avdeling Hof) var et fengsel med lavere sikkerhetsnivå i Hof i Vestfold. På eiendommen lå det opprinnelig et anlegg driftet av Sivilforsvaret. Stedet ble tatt i bruk som fengsel for promilledømte i 1973. Fengselet var et åpent fengsel omgitt av et gjerde i stedet for fengselsmurer.

Se eiendommen på Finn.no.

Eiendommen består av tre festetomter på til sammen 33 350 kvadratmeter beliggende to mil fra Holmestrand sentrum. Bygningsmassen består av 19 bygninger på til sammen 7 992 kvadratmeter. Bygningsmassen består blant annet av celle- og forlegningsbygg, administrasjonsbygg, garasjer, verksted, storkjøkken og matsal, undervisningsbygg mm.

Eiendommen kan være egnet for mange ulike virksomheter, og er regulert til offentlig og privat tjenesteyting.

Både Hof og Agder fengsel vil annonseres i markedet i minst to måneder i henhold til avhendingsinstruksen for offentlig eiendom.

Con Form - Best på råbygg