F.v.: Administrerende direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF og avdelingsleder Marianne Wille Haugen i Veidekke Bygg Oslo. Foto: Oslobygg
Sist oppdatert: 16-12-2024 Pressemelding

Veidekke med milliard-kontrakt 

Oslobygg KF har i dag inngått avtale med Veidekke om å bygge Økern skole øst i Oslo. Oppdraget innebærer oppføring av en ny ungdomsskole med flerbrukshall og en barnehage.

Kontrakten er en totalentreprise verdt cirka 1,3 milliard kroner ekskl. mva.

- Vi setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt med Oslobygg så langt i prosjektet. Et års samspill har gitt trygghet på at dette blir et knallbra prosjekt for alle parter, ikke minst for elevene, barna og de ansatte som skal bruke byggene-.

Ill: L2 Arkitekter

- Gode skoler og barnehager gir betydelige gevinster for lokalsamfunnet, så dette gleder vi oss stort over å få bygge. Vi takker så mye for tilliten, sier avdelingsleder Marianne Wille Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Prosjektets samlede bygningsmasse blir på nær 17.500 m2. Ungdomsskolen bygges for åtte paralleller og inntil 840 elever, mens barnehagen får plass til 140 barn i sine åtte avdelinger.

Flerbrukshallen med tre spilleflater, aktivitetssal for dans og tribune med 250 plasser skal brukes av skolen på dagtid og til idretts- og fritidsaktiviteter på kveldstid og helgene.

- Vi er glade for å samarbeide med Veidekke om å realisere dette spennende prosjektet.

- Økern ungdomsskole, flerbrukshall og barnehage vil være et viktig samlingspunkt for lokalsamfunnet og gi våre barn og unge de beste forutsetningene for læring og utvikling, sier administrerende direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF. m

Skoleanlegget blir unikt og moderne med høy arkitektonisk kvalitet, og det er lagt spesiell vekt på å skape gode sosiale møteplasser inne og ute. Det er gjort en rekke grep for å redusere klimagassavtrykket, ikke minst med hensyn til energibruk og materialvalgene i prosjektet.

Byggearbeidene starter opp i januar med planlagt ferdigstillelse til skolestart i august 2027. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal.

Les mer om prosjektet her.