Previous
Next
Fra venstre: Lise Marie Nergaard, Heidi Fossland, Irene B. Ytterdal-Larsen og Lene K. Vaagan. Foto: Apurgo
Sist oppdatert: 08-05-2024 Pressemelding 

Kvalitetsstempel å være partner Ingeborg-nettverket

- Vi har 15 års jubileum i år og har vokst sakte, men sikkert hele veien. Da jeg begynte i 2018 var vi fem stykker, nå er vi 19 ansatte, forteller Lise Marie Nergaard, daglig leder i Apurgo AS.

- Vi ble for alvor oppmerksom på Ingeborg-nettverket under VVS dagene i 2019.

- Det var alltid fullt på standen deres og vi så utallige damer som gikk rundt med t-skjorter og var synlig overalt. Ingeborg- nettverkets medlemmer er fremover i skoene og forberedt på fremtiden, derfor er tiden riktig nå på å gå inn som partner.

- Alt har eskalert rundt Ingeborg-nettverket etter pandemien.

- Aktivitet, medieomtale, medlemsavtalen, antall partnere og deres aktivitet i samarbeid med nettverket. Nå er det på tide at vi også gjennomfører og blir partner, sier Lene K. Vaagan, administrasjon og markedsansvarlig i Apurgo AS.

Apurgo jobber med det hotteste i norsk rørbransje om dagen - energieffektivitet og vannkvalitet.

- I en mer eller mindre konservativ bransje må man jobbe for å endre måten ting gjøres på. Det håper vi er en medvirkende årsak til at Apurgo har sett i Ingeborg-nettverkets retning, for å bidra til endring, sier leder Eli H. Heyerdahl Eide.

- Apurgo er opptatt av bærekraft og etterlever ønsket om god kjønnsbalanse i eget selskap. Lik lønn for likt arbeid er en selvfølge for Apurgo, noe vi håper andre i rørbransjen skal la seg inspirere av.

- For selv om vi er en bransje i forkant, er vi utrolig nok fortsatt ikke der at alle kvinner får samme lønn som sine mannlige kolleger - får for samme jobb.

- Derfor synes vi det er flott at vår nye sølvpartner Apurgo setter fokus på utfordringen slik at flere blir mer bevisst på problemstillingen.

- Vi oppfordrer Apurgo og andre partnere til å ta plass i nettverket og bidra med fremsnakk og aktiviteter som samler, og løfter bransjens kvinner - dette tror vi blir matnyttig for oss alle, avslutter Eide.

Foto: Ingeborg-nettverket 

Alt vi gjør skal være energioptimaliserende

- Apurgo skal være markedsledende innen digital vannbehandling, dette er vårt spesialistområde. Vi har en digital løsning inn på alle vannbehandlingssystemet både på drikkevann og lukkede energianlegg, fortsetter Nergaard.

- Vi har spredd oss fra legionella sikringen til lukkede energisystem, som gir oss nok et ben å stå på. Det skal, sammen med våre andre produkter, bidra til å spare energi i bygg.

- Det “glemte området” på bygg, nemlig å spare energi på vannsiden og oppvarming er området vi er sterke på.

- Vår styrke er overvåkings-biten, alle våre produkter skal overvåkes 24/7 gjennom Apurgo clouds, vårt overvåkingssystem.

- Damene i vår konservative bransje er viktig for oss. De har lett for å adoptere ny teknologi, finner nye løsninger og veier til mål.

- Gjennom vårt partnerskap med Ingeborg-nettverket vil vi gjerne bidra til at damene blir enda bedre på alt av kunnskap.

Mangfold og kjønnsbalanse

- Vi har en god kvinneandel i administrasjon og ledelsen. Styreleder Heidi Fossland som til daglig jobber i NTNU Energy Transition Initiative. Irene B. Ytterdal-Larsen er Teamleder FoU, Lene Vaagan er administrasjons- og markedsansvarlig og jeg er daglig leder, forklarer Nergaard..

- Når vi rekrutterer ønsker vi, som mange andre i bransjen, å øke antallet kvinner i organisasjonen.

- Det inkluderer også at et flerkulturelt miljø er like viktig, men aldri på bekostning av kompetanse.

- Kombinasjon av kjønn og etnisitet påvirker kultur og arbeidsmiljø, det har vært utrolig berikende å ha mange nasjonaliteter her.

- Det har gjort noe med kulturen og forståelse av at vi alle er unike gjennom våre personligheter. Inkludering handler om å omfavne forskjellene og spille hverandre gode!

- Vi har et nært og givende samarbeid med NAV. Målet er å få mennesker tilbake i jobb, noe som er godt forankret i styret. Verdien av å gjøre gode valg betyr noe for oss.

- Det stiller krav til bedriften i form av individuell tilpassing og tilrettelegging for gode arbeidsprosesser. Det kan være krevende for organisasjonen, men det har positiv innvirkning på arbeidsmiljøet.

- Det er bra for samfunnet, godt for den som blir rekruttert inn og veldig godt for bedriften.

- Det har gitt oss mulighet til å vokse raskere, enn om vi ikke hadde gjort det, skyter Vaagan inn.

- En sunn miks med å rekruttere selv, via NAV og ved rekrutteringsbyrå når det er riktig har vist seg å være en suksessoppskrift for oss.

Stolt Ingeborger

- Ingeborg-nettverket har fått til mer enn andre nettverk. De hadde en stor betydning for kvinnelige garderober på byggeplasser, parallelt med at de har gjort det bedre å være kvinne i rørbransjen.

- Damer er generelt mer detaljorientert. Kvinner forbereder seg, trener, tenker og våger å ta til seg lærdom. Det ser vi på kvinner som installerer våre anlegg.

- Resultatet blir estetisk vakkert. Alt fra avløpsrør, hamping, til valg av koblinger og sammenskruing.

-Det vi ønsker oss er flere kvinner inn i tekniske stillinger, det er en utfordring som gullpartnerne til Ingeborg-nettverket har lyktes med i større grad. Det tillegger vi i stor grad nettverket, skyter Vaagan inn.

15 års jubileum - vi rigger for fremtiden

- Vi har ambisjoner og rigger for vekst, bygger nye lokaler i Trondheim på 1200-1300 kvadratmeter å boltre oss på, der vi også øker produksjonen fra 90 til 400 kvadratmeter.

- Siden vår produksjon består av mekanisk sammenstilling der vi så langt det er mulig bestiller komponenter står vi støtt. Det så vi spesielt godt under pandemien.

- Ingeborg-nettverket gjør en fantastisk jobb med å fremme kvinner i rørbransjen og håndverkeryrket. Vi tror at det å være en del av nettverket også vil fremme Apurgo som merkevare.

- Det å være partner til Ingeborg-nettverket gir oss et kvalitetsstempel rett og slett. Nå er også vi stolte Ingeborgere, avslutter Nergaard.

APURGO AS er et heleid norsk selskap grunnlagt i 2009. Vi tilbyr løsninger for effektiv forebygging av bakterievekst og legionella i forbruksvann hvor man kan nyttigjøre lave temperaturer og energieffektiv drift av varme- og sanitærsystemet. Les mer