Erlend har startet opp hos NOVA interiør, og har rak rygg og stødig blikk mot en framtid innen logistikkfaget. Foto: Opplæringskontoret Nord
Sist oppdatert: 10-02-2022

Logistikkfaget går kjøkkenveien hos NOVA

NOVA Interiør har vært i drift siden 1963 og lever for å levere kvalitet med faglig stolthet!

Nord-Norsk skaperglede får boltre seg i en bedrift hvor de ansatte representerer faglig stolthet, og hvor det er en glede å komme for å snakke om yrkesfag!  De har all grunn til å være stolte!  

At bedriften har overlevd i så mange år betyr at de er i stand til å utvikle seg, og at de produserer og leverer rett kvalitet til sine kunder.  NOVA Interiør er naturligvis godkjent lærebedrift, og man har valgt ut to fagområder – Logistikkfaget og Produksjonsteknikk, hvor begge fagansvarlige både har fagbrev og er entusiastiske over å få flere inn i bransjen.  

Bedriften har fokus på kjøkken, bad og garderobe – og da er stikkord som KVALITET og ÆRLIG HÅNDVERK dagligtale.  At håndverk står sterkt i bedriften ser man allerede på bedriftens hjemmeside.  

Hovedkontoret og fabrikken ligger i Tromsdalen i Tromsø, og man har også en avdeling på Finnsnes.  Bedriften leverer både til bedriftsmarkedet og til personkundemarkedet, derfor er leveringspresisjon særlig viktig!

Erlend har startet opp hos NOVA interiør, og har rak rygg og stødig blikk mot en framtid innen logistikkfaget.

Når vi besøker bedriften så har karen allerede blitt involvert i svært mange av logistikkaktivitetene, og hele bedriften har tatt godt i mot han.  Han stiller villig opp for å promotere faget og bedriften, og der føler vi ved Opplæringskontoret Nord at han treffer godt i miljøet ved bedriften. 

Fagansvarlig i logistikkfaget, Thomas Martinsen, har selv fagbrevet i faget og mange års erfaring. Foto: Opplæringskontoret Nord

Bedriften sier nemlig selv: «Det som kjennetegner produksjonen i Nova, i tillegg til kvalitet og fleksibilitet, er dyktige og dedikerte medarbeidere med hjerte for faget, rett og slett heltene i Nova.»

Nå er det lagd intern opplæringsplan for Erlend, og vi gleder oss veldig til å følge denne ungdommen på veien videre.

Skal en bedrift bli godkjent lærebedrift, så må man ha en fagansvarlig.  Hos NOVA Interiør er man opptatt av faglighet og kvalitet, og dette gjenspeiles hos deres fagansvarlige i logistikkfaget.

Thomas er svært positivt innstilt til ungdommer, og har også erfaring fra idretten.  Han er nøye med at lærlingene under hans ansvarsområde skal få god gjennomgang av læreplansmål, og at de skal være inkludert i den daglige driften.  

Han har et konkurranseinstinkt, og er opptatt av å nå mål.  Det betyr at vi er meget sikre på at lærlingene under hans vinger vil følges opp på en svært god måte.

Dialogen mellom lager, innkjøp, marked og produksjon går sømløst – og det er et kjennetegn på en god logistiker.  Ordreproduksjon av komplekse kapitalvarer er krevende, og særlig fram mot høytider kan det være høyt arbeidspress.  Akkurat det takler teamet på NOVA Interiør på en god måte!

Norsk byggebransje er opptatt av å ta samfunnsansvar. En viktig del av det, er å bidra til at relevant, interessant og viktig informasjon gjøres tilgjengelig for våre lesere. 

Denne artikkelen er publisert i samspill med Opplæringskontoret Nord - Les hele saken her...