.Svetlana Wik og Daniel Gallardo. Foto: Colin Eick
Sist oppdatert: 30-03-2023 Pressemelding 

Höegh Eiendom styrker laget med to nyansettelser

– At Höegh Eiendom har bærekraft som strategi var helt avgjørende, sier nyansatt leder for drift og vedlikehold, Svetlana Wik.

I mars startet Svetlana Wik og Daniel Gallardo i Höegh Eiendoms forvaltningsavdeling. Der vil de bli sentrale i arbeidet med å drifte Oslo-porteføljen og sørge for at kundene blir godt ivaretatt.

Svetlana Wik har tidligere jobbet som energi- og miljørådgiver i Oslobygg KF og har lang erfaring og spisskompetanse innen energi og miljø i byggdrift. For Wik var det helt avgjørende at Höegh Eiendom har bærekraft som strategi.

– Höegh Eiendom talte rett til mitt grønne hjerte. De er en foregangsbedrift for bærekraft, miljø og energieffektivisering og energireduksjon og deltar blant annet aktivt i Grønn Byggallianses forum.

Wik er opprinnelig utdannet markedsfører. Etter ti år i yrket innså hun imidlertid at det var fornybar energi hun egentlig ville jobbe med – og startet å omskolere seg. Forvaltningsdirektør i Höegh Eiendom, Finn Halvorsen, sier den nye lederen for drift og vedlikehold har en miks av erfaring og utdanning som passer selskapet perfekt.

Brenden & Co Stilasutleie - Jordal Amfi

– Vi synes det er veldig spennende at Wik har kommersiell bakgrunn, men at hun aktivt har valgt å gå over til en teknisk bransje og spesialisere seg på bærekraft og miljø. Det gir bredere perspektiver på ting.

Et ønske om å jobbe med drift fra eiersiden

Höegh Eiendoms nyeste driftstekniker, Daniel Gallardo, har de siste seks årene vært ansatt som driftstekniker i Newsec, og har tidligere 17 år på baken som IT-konsulent. Han er glad for å kunne ta steget fra å være innleid driftstekniker til å jobbe på eiersiden og trekker fram flat struktur som ett av trekkplastrene i Höegh Eiendom.

– Jeg opplever at Höegh Eiendom har kort vei mellom beslutningstakere. Det gir større mulighet til å påvirke, sier Gallardo.

Forvaltningsdirektør Finn Halvorsen er ikke i tvil om at Gallardo er rett mann på rett plass.

– De vi ansetter skal være våre representanter ute på eiendommene. Daniel har alle forutsetninger for å fylle denne rollen på en god måte, sier Halvorsen, som ikke legger skjul på at han er meget fornøyd med nyansettelsene:

– Det gjelder å finne ansatte som kan identifisere seg med våre verdier kvalitet, langsiktighet og stabilitet, og her vil jeg si at vi har gjort to gode valg, sier Halvorsen