Höegh Eiendom har hatt en god utvikling i 2019
Årsrapporten for 2019 ble utarbeidet i samarbeid med Mission. Adm.dir Eirik Thrygg og CFO Birthe Smedsrud. Foto: Höegh Eiendom

Sterke tall i en usikker tid

Höegh Eiendom hadde en god utvikling gjennom 2019 og melder i en pressemelding at leieinntektene økte med 13 prosent, mens egenkapitalen økte med 6 prosent.

Konsernet solgte næringsbygget Ankers Hus til Pareto, hadde salgsstart på nytt boligprosjekt på Verket brygge, ferdigstilte et nytt kontorbygg på HasleLinje på nærmere 19.000 kvadratmeter og ervervet et nytt kontorbygg i Kristian Augustsgate 23 i Oslo.

Gikk du glipp av: Höegh Eiendom fortsetter å vokse

Höegh Eiendom Holding’s konsernregnskap for 2019 viser 13 % vekst i leieinntektene, som endte på 220 MNOK. Driftsresultat før verdiendringer ble 237 MNOK i 2019 mot 115 MNOK i 2018. Konsernet hadde 656 MNOK i salgsinntekter fra boliger etter å ha overlevert 165 leiligheter i Moss.

Investeringseiendommene økte i verdi til 5,6 mrd NOK som følge av kjøpet av Kristian Augusts gate 23 i Oslo, samt stor utviklingsaktivitet på de resterende eiendommene. Egenkapitalen økte i 2019 med 148 MNOK til 3,3 mrd NOK ved årsslutt.

«Vi er fornøyd med veksten i leieinntektene, som forventes å fortsette i årene fremover når flere store byggeprosjekter ferdigstilles. Vi er også veldig fornøyd med overlevering av 165 leiligheter i Moss og vi leverer på visjonen om å skape levende steder som begeistrer» sier CFO Birthe Smedsrud Skeid i Höegh Eiendom.

PV arkitekter Hovland Platå
Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring

Visjon for fremtiden
«I 2019 har vi hatt høy aktivitet. Vi hadde ved utgangen av året igangsatte byggeprosjekter for et samlet budsjett på 7,4 mrd. kroner, og har foretatt kjøp og salgstransaksjoner for mer enn én milliard. Vår store eiendomsportefølje i Oslo, Moss og Ski, gir oss god forutsigbarhet og store muligheter. Vi jobber iherdig for å få bærekraft til å bli noe mer enn bare fine ord.

Dette innebærer blant annet at vi skal utnytte våre eksisterende bygg bedre. Vi ser blant annet på hvordan teknologi kan skape bedre utnyttelse av våre bygg. De mest miljøvennlige arealene er de vi ikke bygger. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer også alle våre nybygg og vi har de siste årene også BREEAM-IN-USE-sertifisert de fleste av våre eksisterende bygg.»sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Les også: Norges første sirkulære næringsbygg med vernestatus

Solid og ansvarlig i usikre tider
Ved avleggelse av årsregnskapet er det klart at verden og Norge er på vei inn i en dyp krise. Effekten av COVID-19 og igangsatte tiltak treffer alle selskapets ansatte og leietagere; personlig helse og sikkerhet går foran alt.

Höegh Eiendom skal bidra til at egne ansatte, kunder, leverandører og omgivelser er sikret så godt som mulig. Videre er Höegh Eiendom opptatt av sin samfunnsrolle og holder hjulene i gang ved å videreføre eksisterende og utvikle nye prosjekter. I tillegg er det viktig å opptre ansvarlig og langsiktig i relasjoner med leietakere. Målsetningen er å håndtere utfordringene sammen med våre leietakere på en måte som styrker våre relasjoner. 

Les hele årsrapporten her