Previous
Next
– Nå har vi fått vår egen avkjørsel, og det vil gjøre utrykkingene både raskere og tryggere. Vi har fått egen vaskehall for brannbilene, som er en stor fremgang fra tidligere, da vi måtte vaske bilene utendørs på grunn av manglende plass, brannsjef Kjell Aske. Foto: Kjell Aske
Sist oppdatert: 07-05-2021

Gloppen brann og redning er på plass i Blålysbygget

Gleden var stor blant både politi-, brannmannskap og innbyggere da den nye brann- og politistasjonen på Kleivedammen like ved Sandane sentrum endelig kunne tas i bruk 26.april i år.

Det er ingen tvil om at det flotte og topp moderne bygget virkelig har vært etterlengtet. Med hele 1.830 kvadratmeter til rådighet har brannmannskapet nå masse plass å boltre seg på, samtidig som beliggenheten i umiddelbar nærhet til både sykehjem, barn hager, skole, næring og industri gjør hverdagen mye enklere og tryggere.

– Nå har vi fått vår egen avkjørsel, og det vil gjøre utrykkingene både raskere og tryggere. Vi har fått egen vaskehall for brannbilene, som er en stor fremgang fra tidligere, da vi måtte vaske bilene utendørs på grunn av manglende plass.

-Fasilitetene for øvrig er også virkelig bra og noe vi alle ser frem til å ta ordentlig i bruk, forteller nylig tiltrådte brannsjef Kjell Aske engasjert

Førde Sementvare - Gloppen brann og redning

– Ikke minst gjør det at vi skal dele lokalene med politiet etterhvert at samarbeidet vil bli mye tettere. Det vil bli betydelig enklere å samkjøre oppdragene våre fremover, og det vil selvsagt komme innbyggerne til gode, legger han til.

Politistasjonen vil stå ferdig i mai i år, og vil bli tatt i bruk senest 1.oktober. Politiet har fått påvirke utformingen av lokalene som bygges, tilpasset både drift og krav.

– Det nye bygget vil helt klart bli et stort løft for etaten, forteller konstituert kommunalsjef Kjell Petter Solhaug.

Han forklarer at den nye brannstasjonen ble bygget som følge av avvik fra Arbeidstilsynet, som blant annet var knyttet opp mot hvordan rene og urene soner ble håndtert.

– Tidligere hadde vi ingen ordentlig brannstasjon, men en garasje. Den var uten garderobe, toalett og dusj, og med dårlig plass til både biler og utstyr.

-Den kommunale veien gikk rett utenfor portene. Nå har vi fått en brannstasjon, med god plass inne og ute, og sistnevnte er særlig nyttig for sjekk av utstyr og gjennomføring av øvelser, sier Solhaug, og utdyper:

Byggern - Vi gjør det enkelt å være proff

– I tillegg har vi nå bygd ut en egen vaskehall i tilknytning til vognhallen og i tillegg rom for vask og tørking av uniformene og røykdykkerutstyret. Det har også blitt montert barrieremaskiner, som sørger for at vi får et godt skille mellom rene og urene soner.

Kommunalsjefen skryter av samarbeidet med totalentreprenør og arkitekt, og byggherren er godt fornøyd med den måten totalentreprenør har løst prosjektet på i disse koronatider, samt de planløsningene arkitekten har bidratt med å forme.

– Gloppen kommune har samarbeidet med Opal entreprenør ved tidligere anledninger, og det gode samarbeidet har fungert på dette prosjektet også.

-Arkitekt er en ny samarbeidspartner, men det har vært en glede å samarbeide med disse, og vi har hatt veldig god nytte når det gjelder deres erfaring med denne type bygg.

Også prosjektleder Tor Gunnar Horne hos Opal Entreprenør AS er strålende fornøyd med det gode
samarbeidet med alle involverte parter.

– For oss en det en fordel at vi som lokal entreprenør så godt kjenner det lokale markedet. Prosjekttiden ble utvidet i kontraktinngåelse med tanke på situasjonen som landet jo stod i ved det tidspunktet, men bortsett fra det har det ikke vært nevneverdige forsinkelser med tanke på pandemien.

– Stort sett har vi brukt lokale leverandører på grunn, betong og tekniske fag. Av spesial leveranser utenfra kan jeg nevne vaskeanlegg til vaskehall og barrierevaskemaskiner til brannvernutstyr, sier Horne.

– Gloppen kommune som byggherre er fornøyd med resultatet, og det ser ut som vi har tenkt på det aller meste knyttet til driften av en slik stasjon. Mannskapet vårt er også strålende fornøyde med stasjonen, og vi har hatt utrykning fra denne etter bare 1,5 uke, forteller Solhaug.

Brøvig designer, produserer og installerer alle typer vaskeanlegg for buss, trailer, tog, trikk og spesialkjøretøy
Cembrit AS

Stolte aktører: 

Stormbygg er et allsidig entreprenørfirma i Måløy. Bedriften har i dag et sterkt team av faste ansatte med solid erfaring fra byggebransjen. Vi ønsker å være et naturlig valg for både private, næringslivet og offentlige etater. 

Stormbygg har hatt i oppdrag å lage fundamentene for bygget, samt støping av gulv i garasjer og vaskehall . Fra start til slutt har vi hatt er meget godt samarbeid med vår oppdragsgiver Opal Entreprenør. Vi setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt med Opal Entreprenør i flere prosjekt de siste årene! Daglig leder, Bjørnar Gangsøy. 

Førde Sementvare har hatt ein stabil vekst gjennom 90 år – og er ei av dei eldste bedriftene i Førde. Forklaringa på at ein har klart å skape ein solid arbeidsplass gjennom fleire generasjonar har sitt utgangspunkt i grunnleggaren Karl Opseth.

Vi har prosjektert, produsert og montert prefabrikerte betongelement-  veggar, dragarar og søyler til Gloppen brann- og politistasjon. Vi takkar Opal Entreprenør AS for oppdraget og svært godt samarbeid. Karin Kleppe, Førde Sementvare AS avd. Stryn Betongelement

Byggern - Vi gjør det enkelt å være proff. Lokal fagkunnskap, tilgjengelighet og gode priser i godt over 90 varehus er vår arv og grunnstokk etter 150 år. Teknologien, logistikken og de smarte løsningene vi tilbyr gjør at stadig flere proffer ser til oss.

Cembrit produserer, fremstiller og distribuerer fibercement produkter i Europa, og tilbyder en bred vifte af fibercement produkter til tag og fasadekonstruktioner. Vi gratulerer folk i Gloppen med ny flott brann- og politistasjon. Harald Helland District Manager

Brøvig designer, produserer og installerer alle typer vaskeanlegg for buss, trailer, tog, trikk og spesialkjøretøy. Alle typer Brøvig vaskemaskiner og -anlegg designes, produseres og prosjekteres i Rigedalen, 4 km vest for Kristiansand sentrum. Markedsområdet for Brøvig er Europa med hovedvekt i Skandinavia.

Windsor har solid erfaring med portproduksjon, montasje og service siden 1961. Vi har bygget opp en bred ekspertise, disponerer velutstyrte servicebiler og har rask levering på deler fra fabrikken. Vi leverer til Stat, kommune, Forsvaret, oljeselskapene, industri, lager, godsterminaler, landbruket, entreprenører etc. 

Vi takkar Opal Entreprenør AS for oppdraget. Stian Karlsen. Distriktssjef Sogn og Fjordane/Møre og Romsdal

Andre aktører: 
Opal Entreprenør AS, Stein Halvorsen Arkitekter ASm Nordplan AS, Skarstein og Wallaker AS, Sunnfjord Geo Center, Lett-tak Lett-tak AS, Caverion, AS, Sweco AS, Olav Hjelmeset AS, Heisplan AS, Bravida AS,  Byggmontering Møre AS, Glassikring AS, Espe Trevarefabrikk AS, Hornnes agenturer AS, Nordan AS, Evebø blikkenslagerverksted AS, Daloc Norge AS, Motek AS, Vartdal plast AS