Fra entreprenørbransjen til Norconsult med verdifull digitaliseringskompetanse
Norconsult har ansatt Inge Handagard for å styrke satsningen på digital transformasjon. Foto: Norconsult 
Sist oppdatert: 03-10-2022

Fra AF til Norconsult med verdifull digitaliseringskompetanse

Norconsult melder at de har ansatt Inge Handagard fra AF Gruppen for å styrke satsningen på Digital Transformasjon.

Handagard tar med seg tung kompetanse innen digitalisering og lang erfaring fra store prosjekter i entreprenørbransjen.

Inge Handagard starter 1. oktober i Norconsult hvor han blir en del av gruppen Digital Transformasjon.

Handagard har lang erfaring fra både bygg- og anleggsprosjekter med ulike roller innenfor ledelse, VDC (Virtual Design and Construction) og digitalisering.

Han har vært ansvarlig BIM-leder og BIM-strateg i et stort antall prosjekter i størrelsesorden 50 millioner kroner til 5 milliarder kroner de 12 siste årene, og tar med seg verdifull kunnskap om entreprenørbransjen og prosjektgjennomføring.

Borg Bygg AS|  Tak og fasadearbeid

– Bransjen er i endring og digitalisering blir stadig viktigere.

-Dette handler ikke bare om hvordan vi jobber med digitale verktøy som BIM, men nå ser vi hver eneste dag at digitalisering direkte påvirker vår evne til å levere bærekraftige prosjekter og gi gode råd til våre kunder, sier Thomas Angeltveit, gruppeleder Digital Transformasjon i Norconsult.

Tung erfaring
Handagard er sertifisert i VDC gjennom Stanford University og er i tillegg også sertifisert mentor på fagfeltet.

Han har mye erfaring med ledelse og endring av prosesser i tilknytning til bruk av ny teknologi og er tilnærmet spesialist på den nye ISO-standarden ISO19650 som tar bransjen med storm.

I perioden 2010 til 2015 jobbet han med digitalisering i flere titalls store prosjekter innen bolig, næring og offentlige bygg. De siste årene har han blant annet vært leder for Digital E39, totalentreprisekontrakten for strekningen E39 Kristiansand vest – Mandal øst.

– Noen av de største digitaliseringsmulighetene innenfor bygg- og anleggsbransjen ligger der rådgiverne har sitt virke, og for meg er det et ønske om å jobbe mer i kjernen av disse problemstillingene for å heve lønnsomheten i digitale prosesser både internt og for kunden.

-Med over 12 års erfaring fra entreprenørsiden har jeg et godt overblikk over hvor behovet for rådgivning ligger, sier Inge Handagard.

Langt fremme på digital transformasjon
Norconsult gjennomfører nærmere 20 000 oppdrag i året, noe som gir en stor erfaringsbase og potensiale for nyskaping.

I dag har Norconsult et av de største innovasjonsmiljøene blant de norske rådgivningsselskapene og Handagard blir en del av gruppen Digital Transformasjon, en gruppe som også samarbeider tett med IT-selskapet Norconsult Informasjonssystemer.

Det er en tydelig strategi i Norconsult at selskapet skal drive innovasjon i oppdrag for kunder og skape ny vekst.

– Norconsult har alltid vært en pådriver for innovasjon og digitalisering i våre oppdrag.

-Nå møter vi mer fremoverlente kunder og må hele tiden sørge for å fylle på med kunnskap slik at vi opprettholder vårt konkurransefortrinn, sier Thomas Angeltv