Elkonor er blant landets største elektrikerkjeder. Nå går hele kjeden sammen om å gjøre kundeopplevelsen mer digital
Elkonor satser på digital kundereise: Fra venstre. Baard-Espen Hansen, kjedeleder i Elkonor og Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa. Foto: Boligmappa
Sist oppdatert: 16-09-2022

Elkonor går all-in på Boligmappa

Elkonor er blant landets største elektrikerkjeder. Nå går hele kjeden sammen om å gjøre kundeopplevelsen mer digital. 

- Dokumentasjon har blitt verdipapirer for kunden. Boligmappa sørger for trygg og digital oppbevaring og gir medlemmene et fortrinn, sier Baard-Espen Hansen, kjedeleder i Elkonor.

Elkonor er en landsdekkende elektrikerkjede med over 195 elektrikerbedrifter. Kjeden er eid av medlemmene, og jobber blant annet for å gi medlemmene tilgang til framtidsrettede og konkurransedyktige produkter og tjenester.

- Nå satser vi bredt på Boligmappa. Kundene forventer og fortjener en digital kundeopplevelse, sier Hansen.

-Den nye avhendingsloven har ført til at dokumentasjon har blitt en uunværlig del av sluttproduktet vi elektrikere leverer.

-Leverer man ikke dokumentasjon på en sikker og digital måte kan man vente seg et rush av frustrerte kunder i årene som kommer.

Få kontroll over ditt tekniske anlegg.

Boligens historikk på ett sted
På Boligmappa samles informasjon fra håndverkere, eiendomsregisteret og nåværende og tidligere eiere. Når en eiendom selges, vil ny eier automatisk overta eiendommens boligmappe.

Dokumentasjon lastet opp av håndverkere og tidligere eiere blir derfor gjort tilgjengelig for ny eier. På den måten er verdifull historikk bli tatt vare på, og det blir tydelig hvilke bedrifter som har gjort hva.

- Elkonor-bedriftene har lenge vært blant de beste i klassen i bruk av Boligmappa.

-Nå har vi inngått en avtale som gjør at alle medlemmene får tilgang, og målet er at alle jobber som utføres skal dokumenteres digitalt, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, i en melding. 

– Det vil gi Elkonor et fortrinn, for bedriftene blir synlig i boligmappa til alle eiendommene de jobber på.

Kan heve boligens verdi med 10 prosent
– Den nye avhendingsloven gjør at takstmannen i verste fall må sette laveste tilstandsgrad om dokumentasjon mangler.

-Da kan kunden kan fort tape flere hundre tusen. På den andre siden ser vi også at boligkjøpere er villige til å betale mer for veldokumenterte boliger, sier Hansen.

Boligmappa har gjennomført en undersøkelse i samarbeid med YouGov som viser at nordmenn er villige til å betale opp til ti prosent mer for en bolig der elektriker- og rørleggerarbeid er godt dokumentert.

Det tilsvarer 470.000 kroner for en norsk gjennomsnittsbolig.

– Når boligdokumentasjonen er på plass i Boligmappa blir det enkelt å selge bolig, uten å brukemasse tid på å lete etter og etterspørre dokumentasjon, og man slipper å bekymre seg for unødvendig tap av penger, sier Vigeland.

Om Elkonor
Elkonor er en landsdekkende medlemseid og medlemsstyrt elektrikerkjede med over 195 uavhengige elektrikerbedrifter. For medlemsbedriftene betyr Elkonor lavere kostnader på materiell, administrasjon og markedsføring, et faglig fellesskap med utvidelse og utveksling av kompetanse og kapasitet.

Kjeden har elektrikerbedrifter i alle markedssegmenter - privat, borettslag, bedrift, offentlig, industri og offshore.

Om Boligmappa
Boligmappa er boligens servicehefte. På boligmappa.no knyttes offentlig tilgjengelig informasjon om boligen sammen med dokumentasjon fra kvalifiserte håndverkere. Boligeier kan selv legge inn egne notater, bilder og kvitteringer, og til sammen skaper dette en komplett servicehistorikk over boligen.

Boligmappa er gratis og har trygg innlogging med BankID. Med over 1,9 millioner boligmapper, er Boligmappa Norges største portal for boligdokumentasjon. I tillegg til boligeiere og håndverkere benytter også eiendomsmeglere, bank, forsikring, takstmenn, kommuner og offentlige el-tilsyn Boligmappas tjenester.

Største eier er Ambita AS, som er eid av Sikri. Andre eiere er Nelfo, Rørentreprenørene Norge og EFO. Finn ut mer på www.boligmappa.no