- Oppsummert er jeg fornøyd med det vi har fått til i kvartalet og til nå i år sier, administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke. Foto: Bravida

Bravidas kvartalsrapport juli–september 2024

Kontantstrømmen forbedret seg og servicevirksomheten vokste med åtte prosent. I Norge økte EBITA med seks prosent.

- Omsetningen i konsernet var uforandret i kvartalet, til tross for en utfordrende markedssituasjon for installasjonsprosjekter.

- Vi lyktes med å kompensere for bortfallet av installasjonsprosjekter med økt omsetning fra service og oppkjøp. Den organiske omsetningen var som forventet negativ, sier Bravidas konsernsjef Mattias Johansson.

Markedet i sydlige Sverige er fortsatt svakt, noe som påvirker omsetning og margin negativt og det er satt i gang tiltak for å tilpasse organisasjonen til rådende markedsforhold.

- Vår norske virksomhet fortsetter å forbedre sin lønnsomhet og vokse innen service. Oppkjøpet av Thunestvedt utvikles godt, som forventet, sier Mattias Johansson.

EBITA-marginen utgjorde 4,5 (5,4) prosent, og er svekket sammenlignet med forrige år.

Det forklares i hovedsak av den tidligere kommuniserte utviklingen og tiltak som er gjort i Danmark, i tillegg til et vanskeligere marked i Syd-Sverige.

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, oppsummerer tredje kvartal av 2024 slik:

- Nettoomsetningen innen service økte med 6 prosent i kvartalet og servicevirksomheten utgjør nå 59 % av omsetningen.

- Jeg er tilfreds med at vi fortsetter serviceveksten vår i et krevende marked. Strategien vår om at 60% av vår omsetning skal genereres innen servicesegmentet er nå innen rekkevidde.

- Vi har i kvartalet vært – og er – selektive med hvilke prosjekter vi går inn i, da vi prioriterer lønnsomhet foran volum.

- Dette kombinert med mindre byggeaktivitet resulterer i at ordreinngangen vår har gått ned med 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Utviklingsprosjekter sammen med gode samarbeidspartnere prioriteres, og det jobbes med mange spennende prosjekter som vi håper blir realisert.

- Integrasjonen av Thunestvedt-konsernet går som planlagt.

- Vi har funnet felles lokaler for vår samlede organisasjon i Bergen og besluttet ny organisering som gjelder fra 1. mars 2025.

- Utviklingen i lønnsomhet i selskapet går bedre enn planlagt, men trekker ned marginen for Bravida Norge med ca. 0,2 %.

- Den årlige HMS-uka er gjennomført i kvartalet, en viktig arena for å bygge kultur for blant annet sikkerhet, og et viktig bidrag til at vår H-verdi ikke er høyere enn 1,35 ved utløpet av september.

- Oppsummert er jeg fornøyd med det vi har fått til i kvartalet og til nå i år.

- Nettoomsetningen har økt med 7 % sammenlignet med året før og marginen på underliggende drift har forbedret seg, avslutter Bakke.