-Vi måtte sikre at alle våre kollegaer kommer trygt hjem fra jobb og grepene vi har tatt har gitt resultater, forteller administrerende direktør Thomas Astrup. Foto: Cramo
Sist oppdatert: 09-06-2022

Kan feire ett helt år uten alvorlig skade

9. juni feirer Cramo ett år uten skader som har ført til fravær. Statistikken var i 2017 en helt annen.

-Vi hadde 14 skader, hvor 4 av skadene var med fravær. Vi hadde ikke klart å bygge en sikkerhetskultur hvor ansatte hadde en trygg arbeidshverdag. Hos oss kunne kollegaer bli alvorlig skadet.

-Noe måtte gjøres og vår sikkerhetskultur måtte endres for alltid.

-Vi måtte sikre at alle våre kollegaer kommer trygt hjem fra jobb og grepene vi har tatt har gitt resultater, forteller administrerende direktør Thomas Astrup, i en melding. 

Brenden & Co Stilasutleie - Jordal Amfi

I reisen fra 2017 har det vært et klart mål om å «holde 0’en».

Det har gjort at Cramo måtte gjennomgå alle rammeverk og rutiner for å sikre at de ansatte har gode systemer å forholde seg til. HMS har også kommet på toppen av agendaen, bokstavelig talt.

-Nå starter alle møter i Cramo med HMS, uansett om det er avdelingsmøter, ledermøter eller allmøter.

-Vi starter alltid med å snakke om hva vi har sett og lært den siste tiden. Dette er også med å ufarliggjøre samtalen om HMS, da er det lettere å si ifra om vi ser noe.

-I Cramo vet vi at vi sier ifra fordi vi bryr oss, for viktigere enn noe annet er at alle ansatte kommer trygt hjem.

At ettårs-dagen treffer HMS-uken i Cramo, en uke hvor alle ansatte i Cramo gjennomfører sikkerhetskurs, opplæring og lokale aktiviteter for avdelingene, gir grunn til litt ekstra feiring.

-Det viser at vi er godt på vei, men HMS er ikke noe man blir ferdig med. Vi skal fortsette å redusere skader, sykefravær og sikre at våre ansatte har det bra på jobb, både fysisk og psykisk», avslutter Thomas Astrup.