Fra v: Kjetil Tørseth og Roar Aaserud fra Feiring, Øystein Grave, Helge Mallaugstredet og Per Olav Listou fra Pon Equipment. Foto: Feiring
Sist oppdatert: 27-06-2023 Pressemelding 

Endelig på plass hos Feiring på Lørenskog

Cat 6015 er en gravemaskin på 150 tonn, med skuffe på 8,6 kubikk og en CAT C27 V12 motor på 820 hester med Stage 5 emisjonskrav oppfylt. Maskinen leveres av Pon Equipment AS.

Nå skal den taes i bruk hos Feiring på Lørenskog.

- Vi var ute i god tid og sikret oss denne maskinen allerede i 2022, sier maskinsjef hos Feiring, Roar Aaserud.

- Med Cat 6015 øker vi kapasiteten med 1,5 kubikk per skuffe, og senker lastetiden med 50 sekunder per dumper. Dette gir også forbedringer på utslippet med tanke på miljøet, sier Aaserud.

Cat 6015 har nyere motorteknologi som gir en høyere kapasitet og produktivitet enn de eldre maskinene.

Cat 6015 er en gravemaskin på 150 tonn, med skuffe på 8,6 kubikk og en CAT C27 V12 motor på 820 hester med Stage 5 emisjonskrav oppfylt. Maskinen leveres av Pon Equipment AS. Foto: Feiring 

- Vi får vi gjort mye mer på kortere tid, som er viktig for oss, sier Aaserud.

Maskinen var planlagt overlevert i august 2023, men allerede 14. juni fikk maskinfører i Feiring, Zdzislaw Musialowski, ta i bruk den nye maskinen. Aaserud har kun godord å si om byggingen som har foregått på verkstedet hos Feiring.

- Jeg må virkelig skryte av våre egne mekanikerne og spesielt mekanikerne til leverandør Pon som virkelig har stått på for å ferdigstille denne maskinen. Skikkelig imponerende arbeid. Det er gøy å se dyktige fagfolk i sitt rette element, sier Aaserud.

Per Olav Listou i Pon Equipment AS er enig og skryter av samarbeid med Feiring.

– Det er både spennende og givende å samarbeide med kunder som Feiring. Deres ansatte sitter på mye kompetanse og er samarbeidsvillige og løsningsorienterte. Et godt samarbeid som dette gjør at begge parter står igjen med et sluttproduktet vi kan være fornøyde med, sier Listou.

SmartDok forenkler HMS og Sikkerhet