Aanesland Fabrikkers nye trevarefabrikk i Lillesand, blir  et flott signalbygg i tre på nesten 2000 m2 tett inntil E18 i Lillesand i Agder. (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert: 22-01-2021

Bygger nytt signalbygg i Lillesand 

Siden 1954 har Aanesland Fabrikker AS produsert alle typer søyler, rekkverk, håndrekker og rundstokk til tak/møneåser i alle dimensjoner og lengder. I tillegg er de landets største produsent av flaggstenger i tre.

Nå er den tradisjonsrike bedriften i gang med bygging av en helt ny fabrikk til 30 millioner kroner i Lillesand. Saken er tidligere omtalt av Norske Trevarer.

Den nye fabrikken på 2 000 m2 blir et signalbygg, tett ved E18 i Lillesand i Agder. Fabrikken bygges nesten utelukkende i tre og vil bli omkranset av tre 30 meter høye flaggstenger i tre.

Nyfabrikken vil koste rundt 30 millioner kroner. Går alt etter planen, vil Aaneslands nye trevarefabrikk være klar for innflytting i oktober.

- Vi har hatt de samme lokalene siden krigen, så vi måtte gjøre noe nå. Dette blir nye effektive lokaler, der vi også har fine muligheter for utvidelse, sier eier og daglig leder Gunnar-Adolf Aanesland i Aanesland Fabrikker AS, som er veldig glad for samarbeidet som er utviklet med arkitektfirmaet Helen & Hard AS i Stavanger.

Bjørn Gregersen AS - Din lokale rørlegger

- Vi har gjort mange prosjekter sammen med dem, blant annet tretopphyttene Woodnest i Odda, kommunehuset «Samling» i Nord-Odal og Grimstad bibliotek. Derfor ville vi gjerne også samarbeide med dem når vi nå skulle sette opp vårt eget signalbygg, og jeg er veldig glad for den løsningen vi har kommet fram til, sier Aanesland.

- Dette blir et bygg nesten fullt og helt i tre, omkranset av tre 30 meter høye flaggstenger i tre. Det er jo treet vi brenner for og trevarer vi jobber med, så det var viktig for oss at så mye som absolutt mulig skulle bygges i tre, både innvendig og utvendig. Flaggstenger i tre er best på miljø, kvalitet og design. Det bør alle profilere seg med, smiler en entusiastisk Gunnar Adolf-Aanesland.

- Og det har vi fått, dette blir noe vi kommer til å bli stolt av. Vi gleder oss til å flytte inn, og vi gleder oss over den synlige beliggenheten tett inntil E-18 i Lillesand. Vi la litt ekstra i potten for å få konseptet slik vi ville, med fokus på tre og arkitektur. Ikke så altfor mye ekstra, men nok til at vi har blitt ekstra godt fornøyd.

Den nye trevarefabrikken vil ligge på næringsområdet Gaupemyr i Lillesand og gir rom for økt produksjon, økt effektivitet og arealutvidelser.

- Det har vi tatt høyde for. Vi har jevnt over mye å gjøre, og har akkurat lagt bak oss et år der vi hadde en 15 prosents økning i omsetningen sammenliknet med året for. Det er vi veldig godt fornøyd med, og vi tror også at den nye fabrikken vil gi oss et ytterligere løft.