Previous
Next
Ill: Arkitektene VIS-À-VIS
Sist oppdatert: 29-06-2023 Pressemelding

Veidekke skal bygge Kvam VGS i Norheimsund

Etter endt samspillsfase har Veidekke fått i oppdrag å bygge nye Kvam videregående skole med kino og bibliotek i Norheimsund.

Kontrakten med Vestland fylkeskommune er en totalentreprise verdt nær 380 millioner kroner ekskl. mva.

Den nye skolen blir på 8.800 m2 og vil få om lag 300 elever og 60 ansatte. Skolen skal ha studieretninger innen studiespesialisering, teknikk- og industrifag, elektro- og datateknologi, helse- og oppvekstfag samt arbeids- og hverdagslivstrening.

Takket være et godt samarbeid med Kvam herad blir det også bygget kino, bibliotek, administrasjon for kulturskole og voksenopplæring i bygget.

- Vi var svært glade da vi vant pris- og designkonkurransen i høst, og vi er enda gladere når vi nå har fått byggeoppdraget.

- Sammen med fylkeskommunen, kommunen, brukere av bygget, arkitektene i VIS-A-VIS og rådgivningsgruppen har vi i samspillsfasen optimalisert et knallgodt prosjekt for elever, lærere og andre brukere av skolens fasiliteter, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Veidekkes løsningskonsept «oRakel» ble valgt fordi dette ifølge evalueringen var det forslaget som suverent best utnytter tomten og som gjennom plassering og organisering oppnår gode løsninger for både innvendige og utvendige areal. Bygget skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Excellent.

- Funksjonane i «oRakel» er gjennomgåande godt løyst både som enkeltrom og som samanstilte funksjonsgrupper.

- Fellesdelen er godt tilrettelagt for sambruk og fleirbruk, som på sin måte legg til rette for å styrke samarbeid og læring på tvers av fagområda, seier Jan Tore Rosenlund som er utbyggingssjef – utbygging / eigedom i Vestland fylkeskommune.

Byggestart er planlagt i august med to trinns overlevering i henholdsvis oktober 2024 og oktober 2025. Mer informasjon om skolen på https://www.kvam.vgs.no/