Moxy Bergen har oppnådd rangeringen Excellent i BREEAM-programmet, den neste beste vurderingen som finnes. Foto: Core Hospitality
Sist oppdateert: 20-04-2023 Pressemelding

Moxy Bergen tildelt BREEAM Excellent

BREEAM er et prestisjefullt sertifikat innen bærekraftige byggeprosesser, som nå tildeles Moxy Bergen med nest høyeste vurdering: BREEAM Excellent.

BREEAM var verdens første vurderingssystem for bærekraftige bygg, og sikrer at bygninger er designet og konstruert med bevissthet på miljøet. 

Med beliggenhet ved vannkanten i det nyutviklede området Solheimsviken i Bergen, har bygningen som huser Moxy Bergen nå fått anerkjennelse i det grønne byggeprogrammet.

Hotellet har oppnådd rangeringen Excellent i BREEAM-programmet, den neste beste vurderingen som finnes.

Bærekraftstiltakene som gjorde det mulig å få sertifiseringen er blant annet: bruk av havvann for å kjøle ned bygningen, omgjøring av overskuddsvarme til CO2 som kjølemiddel, samt anskaffelse av RECer som sikrer 100% fornybar energi.

Teknologi for et bekymringsløst liv

- Bygninger bruker ressurser, generer avfall og er kostbare å vedlikeholde og drifte.

- Vi er glade for at GC Rieber la ned den nødvendige innsatsen for å lage et bærekraftig bygg, fordi det tillater oss å enkelt drive hotellet på en miljøvennlig måte, forklarer Per Denker Sørensen, administrerende direktør i Core Hospitality.

- BREEAM-sertifiseringen er generelt en sterk indikator på at Moxy Hotels er blant de ledende miljøvennlige hotellvalgene i Bergen.

- Excellent-rangeringen er en fantastisk bragd som fremhever de omfattende miljøhensynene som ble tatt under byggingen av hotellet.

Moxy Bergens driftsoperatør, tredjeparts forvaltningsselskapet Core Hospitality, deler GC Rieber Eiendoms bærekraftsverdier.

Core Hospitality har engasjert seg i å redusere bygningens miljøpåvirkning ytterligere ved å drifte det med 100% fornybar energi og optimalisere bygningsprosesser og driftsprosedyrer i henhold til Green Key-programmet.

Om Core Hospitality
Core Hospitality er en dansk hotelloperatør som er uavhengig av merkevarer og fleksible til å betjene alle hotelltyper, og kan derfor implementere og drive nøyaktig det konseptet som passer best til eiendommen og beliggenheten til hotellet.

Core Hospitality vokste ut av Zleep Hotels og har siden etablert en sterk portefølje av hoteller; Best Western Plus i Kastrup og Moxy i Bergen og København. Bekreftede prosjekter inkluderer Moxy Tromsø, Fairfield Copenhagen og Residence Inn Copenhagen.