Vinner av Innovasjonsprisen vil bli presentert 7. november. Prisen blir delt ut på festmiddagen for å feire at Brannvernforeningen fyller 100 år. Foto: Shuterstock/Brannvernforeningen
Sist oppdatert: 13-05-2023 Pressemelding 

Har du en god løsning?

Brannvernforeningen har i 100 år jobbet for å hindre brann. Vi leter nå etter løsningene som skal hjelpe oss å hindre branner de neste 100 årene også. 

Har du en god løsning til hvordan vi kan klare dette sammen? Vi har en halv million, som vi vil gi til den aller beste løsningen. Dette vil vi gjøre gjennom vår Innovasjonspris.

Håpet er at den beste løsningen kan hjelpe oss på vei mot målet om at «Ingen skal dø eller bli hardt skadd i brann i Norge».

Hvem kan søke?
Søkere kan være bedrifter, enkeltpersoner eller samarbeidende aktører.

Hvilket format skal bidraget være i? 
Bidraget skal være levert i digitalt format i enten word eller pdf.

Jeg har en god idé, men vet ikke hvordan det kan løses. Kan jeg søke? 
Søkere må ha en klar plan for hvordan ideen skal kunne bli virkelig. Derfor bør du da jobbe videre med ideen til du vet hva som skal til for at den kan gjennomføres. 

Er du i tvil om det er mulig å søke om nettopp din løsning? 
Da er det mulig vi er usikre også, og da må vi bruke skjønn. Det vil bli vurdert ut ifra teksten i hver enkelt sak. 

Er kravene absolutte? 
Ja, de er minstekrav til søkeren.

Er det premier til andre enn vinnerbidraget? 
Bare vinneren av prisen får penger til sitt prosjekt.

Hvordan kan jeg bruke pengene? 
Vi forutsetter at det finnes en egenfinansiering, som dekker 50 prosent av midlene i prosjektet. Egenfinansieringen kan være i form av frie midler eller egen timeinnsats.

Prisen kan også brukes som egenfinansiering for søknader om støtte fra offentlige etater som kan bidra med penger til forskning. Les mer om vilkårene i dokumentene som du finner under nedlastbare filer.

Hva skjer hvis ingen av bidragene oppfyller kriteriene? 
Da blir prisen lyst ut på nytt, eller så blir det ikke kåret noen vinner.

Hvordan blir kriteriene vektet? 
Det viktigste vil være hvor relevant prosjektet er for prisen. Så vil det bli vurdert hvor nyttig det kan være for bransjen, samt forhold rundt planen og gjennomføringsevnen for prosjektet.

Siste frist for å sende inn søknad er 15. september. Denne er absolutt. Søknader som blir sendt inn før fristen vil bli vurdert forløpende. 

Vinner av Innovasjonsprisen vil bli presentert 7. november. Prisen blir delt ut på festmiddagen for å feire at Brannvernforeningen fyller 100 år. Les med om prisen og kriteriene for å søke her...

Norsk Byggebransje er opptatt av å ta samfunnsansvar. En viktig del av det, er å bidra til at relevant, interessant og viktig informasjon gjøres tilgjengelig for våre lesere. Denne artikkelen er publisert i samspill med Brannvernforeningen.