AFRY kjøper opp Vivento
Rune Hjortdahl, administrerende direktør i Vivento og Jon Hølland, leder AFRY’s digitale satsing i Norge. Foto: AFRY
Sist oppdatert: 19-11-2021

Afry kjøper opp Vivento

AFRY har signerer avtale om å kjøpe Vivento AS.

Vivento har en sterk posisjon innen digital rådgivning for kunder i offentlig sektor i Norge. Med over 50 erfarne medarbeidere har selskapet seniorkompetanse innen prosjektledelse og virksomhetsarkitektur. De jobber med større offentlige aktører særlig innen helse og forsvar.

For å bli en betydelig digital aktør i sine kjernemarkeder har AFRY samlet all sin digitale ekspertise og teknologier i en ny divisjon, AFRY X. Vivento vil være et flott tilskudd i AFRY X for å videreutvikle de høye ambisjonene i Norge.

- Sammen med Vivento styrker vi vår digitale kompetanse og kapasitet til å lede store digitale omstillinger i både offentlig og privat sektor i Norge, sier Per Kristian Egseth, leder for AFRY X, i en melding. 

Med oppkjøpet dobles den digitale kapasitet til AFRY i Norge.

- Ved å samle miljøene i Vivento og AFRY blir vi en betydelig aktør med sterke fagmiljøer som både kundene og medarbeiderne vil dra nytte av. Vi har et felles verdigrunnlag og kultur.

-Vi komplementerer hverandre og er sammen godt rigget for å innta en ledende posisjon i Norge, sier Rune Hjortdahl, administrerende direktør i Vivento.

- Med Vivento på laget vil dette gi oss en styrket markedsposisjon, og en plattform for videre vekst med utvidet portefølje av digitale tjenester, sier Jon Hølland, som leder AFRY’ s digitale satsing i Norge.   

Vivento AS, med kontorer på Lysaker, har en årlig omsetning på ca. NOK 90 millioner. Vivento vil bli konsolidert inn i AFRY fra 1. desember 2021.

Om Vivento
Vivento ble etablert i 2006, har 50 ansatte og er eid av ansatte i selskapet. Selskapet leverer tjenester innen digital omstilling. Selskapet har erfarne rådgivere som leder og gjennomfører større digitaliseringsprosjekter, hovedsakelig innen offentlig sektor.  Tjenesteområdene prosjektledelse, arkitektur, offentlige anskaffelser og testrådgivning er de primære tjenestene vi leverer. Vivento har kontor på Lysaker og har kunder i hele Norge.