Previous
Next
-Bodø er en destinasjon som kan levere ALT! Urbane opplevelser, spektakulær natur, midnattsol og nordlys men viktigst av alt, en pulserende befolkning som oser av selvtillit og ønske om å bli en «fremtidsby i verdensklasse». Med Quality Hotel Ramsalt er vi med på å gjøre Bodø til den destinasjonen byen er ment å være. For meg personlig er det helt fantastisk å få være med fra start og det høye ambisjonsnivået trigger meg. Hotelldirektør Willumsen. Foto/Ill: Zinc, Hundholmen, Norsk Byggebransje/Tommy Andreassen. 

Quality hotel Ramsalt - Viktigst av alt er opplevelsen

-Hundholmen byutvikling kjøper ikke bare en tomt for å bygge, vi tenker alltid områdeutvikling som helhet. Det forteller Anders Mehus Coucheron, Direktør for eiendomsutvikling til Norsk Byggebransje.

-Ramsalt blir en ny bydel i Bodø med 3 500 kvm næring, boliger, med restauranter og barer. For at våre leietakere skal lykkes vil vi også ta ansvar for å tiltrekke mennesker. Derfor var det naturlig for oss å tenke hotell. Vi kontaktet Choice som tente på ideen og vi ble fort enige om en avtale.

Med Quality Hotel blir Bodøs nye bydel Ramsalt komplett
-Hundholmen Byutvikling har solide ambisjoner. Når vi bygde
Bodø Innovation Gate (BIG) ble det verdens nordligste næringsbygg som oppnådde BREEAM-NOR Excellent-sertifisering.

-Vi var så fornøyde med både entreprenør og arkitekt at vi kopierte rett og slett hele organisasjonen og startet utviklingen av hotellet, i tett samspill med Choice.

-Det har stor verdi at mennesker med ulik kompetanse og erfaring slår sine kloke hoder sammen. Nordic Office of Architecture begynte å tegne allerede under prosjektering, og leverte så det sang.

-Entreprenør Hent AS har bygd flere hotell og bidro med verdifull input for gjennomføring. De vet hva som skal gjøres og sørger for at det blir gjort.

Alt du trenger på et sted – elektriker, rørlegger og ventilasjonshjelp

-Sammen våget vi også å utfordre Choice på mange ting, de var åpne for nye tanker og satte pris på våre ideer. De har virkelig ikke vært redd for å investere og de har vært fantastiske på innredning, og interiør.

-Gjennomgående i alle våre prosjekter er at vi vet hva andre har gjort og vet hva vi vil gjøre annerledes. Her gjennomførte vi studiebesøk rundt om hele Europa. Berlin, Amsterdam m.fl. Bodø skal ikke stå til side for noen.

-Det essensielle er å se på hva som ikke finnes fra før av. Hva kan vi lære, hva kan vi tilføre og hvordan kan vi tilpasse oss våre gjesters behov?

-Så enkelt og samtidig så komplisert, det var tut og kjør helt til pandemien kom, ler han. For å bygge hotell i pandemi tider er tøft. Alt i alt er vi 8 uker etter skjema, det handler rett og slett om utenlandsk arbeidskraft og innreise karantener.

-I mars 2020, uken etter at Norge stengte ned skulle vi begynt montering av fasaden - der forsvant 5 uker. Så ble det noen litt mindre utfordringer med leveranser og nedstengning underveis, men alt i alt har det gått fint.
Bodø har iløpet av få år doblet antall hotellrom. Hva skiller Quality Hotel Ramsalt fra alle andre?

-Nå visste vi hva som var på gang fra andre, men det rokker ikke på troen om at det er behov for flere hotell i Bodø. Vi har et helt annet konsept bl.a med fokus på store konferanser. Vi kan gjennomføre større konferanser enn vi har hotellrom til å dekke selv - og det sier litt når et hotell med 250 rom blir byens største hotell.

-Vi tror at aktivitet avler aktivitet og ser fram til å samarbeide med våre kolleger i byen.

Con Form - Best på råbygg

-Quality Hotel Ramsalt er et godt gjennomtenkt og fleksibelt bygg, satt opp med bevissthet rundt miljø og klimaavtrykk.

-I kontrakten vi har med med Choice skal vi levere et energiklasse A bygg. Dette bygget skaper sin egen energi ved hjelp av sjøvann som gir varme på vinteren og kjøling på sommeren. Samtidig henter topplast via fjernvarme.

-Quality Hotel Ramsalt etterlater seg dermed et veldig lite miljøavtrykk. Ved forbrenning av en kilowatt får man 3 igjen.

Viktigst av alt er opplevelsen
-Vårt mantra i alle våre bygg er at du skal ha lyst å komme tilbake. Fellesområder skal ha veldig bra standard, raushet på både volum og areal. På Quality Hotel Ramsalt blir det f.eks dobbel takhøyde i restauranten som gir en vanvittig følelse når du ser ut mot Landegode.

-Det oser positivitet og optimisme av Bodøværingene for tiden, det er et godt samarbeid mellom næringsliv og kommunen - vi er ikke lengre noen lillebror i nord!

-Medio mai overtar vi bygget. Før hotellet åpner offisielt den 1 juni, skal hele organisasjonen med partnere overnatte, spise og drikke godt mens vi klapper oss selv på skulderen og feirer at Bodøs nye bydel Ramsalt er komplett, avslutter Mehus Coucheron.

Merk deg navnet
Merk deg navnet Kine Willumsen. Denne sprudlende damen skal ta styringen ved Quality Hotel Ramsalt. Det er en fornøyelse å prate med Willumsen som bobler over med energien når hun forteller om sine ambisjoner for hotellet hun skal ha ansvaret for.

Kombinasjon av bransjeerfaring og et glødende engasjement for sine medarbeidere, Bodø by og landsdelen kan varme halve Norge.

-Bodø er en destinasjon som kan levere ALT, forteller Willumsen. Urbane opplevelser, spektakulær natur, midnattsol og nordlys men viktigst av alt, en pulserende befolkning som oser av selvtillit og ønske om å bli en «fremtidsby i verdensklasse».

Semcon Nord - Bodø

-Med Quality Hotel Ramsalt er vi med på å gjøre Bodø til den destinasjonen byen er ment å være. For meg personlig er det helt fantastisk å få være med fra start og det høye ambisjonsnivået trigger meg.

-Som hotelldirektør får jeg skape en kultur fra dag en, der alle skal trives. Gjester, besøkende og ansatte. Sammen skal vi skape Bodøs beste arbeidsplass og hotell konstaterer hun.

Dobler antall hotellrom
Quality Hotel Ramsalt, er bare et av mange nye hoteller i Bodø de siste årene. I løpet av få år vil byen doble antall hotellrom. Hva skiller dere fra alle de andre?

-Her har vi skapt en møteplassen som de andre ikke kan tilby. Her kommer man inn rett fra gateplan, til et tilgjengelig, åpent og velkommende miljø med små resepsjonsdisker, shuffleboard, peis og barområdet.

-Quality Hotel Ramsalt skal være raust og inkluderende. Vi legger til rette for at våre gjester skal ønske å være sosiale og ikke bare sitte på rommene.

-Hotellet ligger på havnepromenaden i Bodøs nye bydel Ramsalt. Ønsket er at også byens befolkning skal bruke hotellet aktivt. Besøke baren, restauranten, og gjerne overnatte når de vil ha avbrekk fra hverdagen.

-Byggherre Hundholmen byutvikling, har tenkt på alt. Quality Hotel Ramsalt er et godt gjennomtenkt og fleksibelt bygg, satt opp med bevissthet rundt miljø og klimaavtrykk. Det er et energieffektivt hus som t.o.m kjøles ned av sjøvann.

-Like viktig er at her finnes plass og “godt med armslag”, her er det ikke presset inn flest mulig rom pr kvm. Vår største konferansesal tar 500 personer, da sier det seg selv at mingleområdene også må ha god plass til like mye mennesker.

-Med opptil 9 meter takhøyde og en utsikt du bare kan drømme om, er Quality Hotel Ramsalt perfekt for ethvert arrangement.

Åpner 1 juni
-Jeg har fått med meg en masse dyktige folk. Når vi åpner dørene vil vi være ca 35 ansatte med stort og smått. Vi velger å starte trygt i utfordrende tider, men la det ikke være tvil, vi skal vokse, vi skal ansette og vi skal fylle hotellet med liv.

-Bodø har de samme muligheter som Tromsø og med den letthet, positivitet og goodwill som finnes i Bodø by for tiden går vi spennende tider i møte. Med Morten Jakhelln og Hundholmen byutvikling i spissen er jeg udelt positiv til fremtiden, avslutter Willumsen.

Stolte aktører: 
Haaland - Alt du trenger på et sted. Vi har hatt den totaltekniske leveransen og blikkenslagerarbeidene på QHB. Vi ønsker spesielt å takke byggherre Hundholmen Byutvikling og HENT for tilliten, og for et godt samarbeid under hele prosjektet. I tillegg vil vi takke alle øvrige aktører på prosjektet.

Vi er meget stolt over det vi sammen har levert! Remi A. Wågan, Daglig Leder Haaland Nord AS

Semcon Nord AS - Deres overflater – Våre løsninger. På Quality Ramsalt har vi utført malingsarbeid, belegg og teppegulv, Innvendig flisarbeider og utvendig fasadestein. Vi takker for oppdraget og gratulere byggherre med et flott bygg. 

Con-Form - Best på råbygg. Con-Form produserer komplette råbygg i betong – optimalisert etter behov og levert til tiden. Lønnsomt og effektivt. Vårt byggesystem består av vegger og dekker i forskalingselementer spesialdesignet for hvert enkelt råbygg, og er produsert eksklusivt for hvert enkelt prosjekt. '

Xella er basert på adskillige kilder, verdens førende leverandør af byggematerialer i porebeton og kalksandsten, med et bredt produkt utvalg med isoleringsplader, bærende vegger, skillevegger, overliggende, bjelker, dekk- og takelementer. Slik er du sikret at du kun behøver en leverandør af byggematerialer. 

Andre aktører:
Bjørbekk & Lindheim AS, Brekke & Strand Akustikk AS, KONE AS, Mesta AS, Nordic - Office of Architecture, YIT Norge AS, Betonorte Norge AS, Firesafe, Staticus, AMG Montaza, Daloc, Boon Edam AS, Østerås, DRV, Valtec, BSL AS, Rapp Bomek, Trysil Byggeprodukter, Vinstra sementpuss, Byggservice Nord AS, Meta , RPV AS, NOR CONSTRUCTION, Zink AS, Nordland Tak AS, E.A. Smith AS Avd Smith Stål Øst.