Styreleder Reidar A. Røed og prosjektleder Mairi Laos i Tundøren. Foto: Tundøren
Oppdatert: 25-10-2023 Bransjeprat

80 år med kvalitet i toppsjiktet

-Tundøren er en familiebedrift på tredje generasjon, forteller styreleder Reidar Asbjørn Røed til Norsk Byggebransje.

- Det var min bestefar, Reidar A. Røed som jeg er oppkalt etter, som startet det hele sammen med min onkel Tancred Røed like før krigen tok slutt. De laget alt fra medisinskap, butikkinnredninger og trapper og andre småting som folk i lokalmiljøet trengte i Sandefjord og Vestfold etter krigen.

- Ca. 10 år etter kom min far Trygve Røed inn i firmaet. Sammen videreutviklet trioen bedriften og de fikk blant annet avtale med Diplom-Is i 1965.

- Resultatet ble produksjon av over 800 Diplom-Is kiosker, som ble levert over hele landet frem til 1975.

Strand leirsted i Sandefjord har restaurert en gammel iskiosk stand produsert av Tundøren mellom 1965 og 1975. Foto: Atle Møller
Strand leirsted i Sandefjord har restaurert en gammel iskiosk stand produsert av Tundøren mellom 1965 og 1975. Foto: Atle Møller

- Vi har produsert ytterdører til det norske markedet siden 1968 under merkevaren Tundøren, som selskapet heter i dag.

- Min fetter Bjørn Terje Røed og jeg eier bedriften, han er daglig leder og jeg arbeidende styreformann.

- Med forhandlere over hele landet selger vi godt til forhandlermarkedet. I 2019 ansatte vi Mairi Laos som prosjektleder for å kunne satse på prosjektmarkedet, et vellykket trekk fra vår side, smiler Røed.

Optimisme og fulle ordrebøker

- Tundøren har spesialisert seg på produksjon av ytter- og innerdører. Vi har produksjon i flere land og har de siste årene for alvor tatt steget inn på prosjektmarkedet, sier prosjektleder Mairi Laos

- Vi fokuserer på boligprosjekter og har pr i dag valgt bort offentlige prosjekter. Det handler rett og slett om ressurser, hva fremtiden vil bringe gjenstår å se, smiler hun lurt.

Previous
Next
Daglig leder Bjørn Terje Røed og prosjektleder Mairi Laos i Tundøren, avbildet med en stem maskin for dører og en sirkelsag fra ca. 1940. Foto: Tundøren
Reidar A. Røed og Mairi Laos. Foto: Tundøren

- Vi er hovedsakelig involvert i byggeprosjekt på Østlandet og sammen med arkitekter kommer vi inn allerede på planleggingsstadiet.

- Vi har også samarbeider med store aktører som OBOS og Selvsaag Boliger.

- I urolige tider opplever vi at samspillet blir enda bedre. Alle involverte aktører i ulike prosjekter er  løsningsorienterte, bidrar til en god dialog og et godt samarbeid som er avgjørende for felles suksess, sier Laos.

- Vi har vært ute en vinterdag før og har alltid lykkes snu nedturer til oppturer gjennom å hele tiden være i utvikling, skyter Røed inn.

Begge er skjønt enige om at de gjerne leverer kvalitetsdører til byggeprosjekter over hele landet.

-Vi ser sjelden utfordringer, bare muligheter, sier Laos.

Tundøren produserte over 800 Diplom-Is kiosker, som ble levert over hele landet frem til 1975.
Foto: Tundøren

Hvordan feirer Tundøren 80 års jubileet?

- Vi er nøkterne folk, men valgte å feire oss selv gjennom å sponse Fjordfesten i Sandefjord litt ekstra i år og inviterte med oss ansatte, samarbeidspartner, og kunder, sier Røed.

Hva er målet fram til 100 årsjubileet?

- Det er vanskelig å spå, men vi har ønsker om å være markedsledende i Norge. Jeg tror vi har noen utfordrende år foran oss i næringen, men denne bransjen er flink til å finne løsninger, avslutter en optimistisk Røed.