Soltun Sykehjem . Norske Byggeprosjekter
Sykehjemmet er planlagt for 64 beboere fordelt på åtte avdelinger. I første etasje legges resepsjon og sykehjemmets fellesfunksjoner, samt et dagsenter. Takterrasser og balkonger utnyttes for å gi tilstrekkelig uteoppholdsareal. Ill: Arkipartner AS

Soltun Sykehjem - Sola Kommune

De eldre i Norge lever stadig lenger og det skaper utfordringer for kommuner over hele landet. I Sola kommune utenfor Stavanger viser beregninger at i perioden 2017 til 2028, vil antall eldre over 80 år stige med 67%. 

For å kunne møte den økende mengden eldre i kommunen, ble det i 2017 vedtatt å bygge et nytt sykehjem med totalt 64 plasser. Arkitekten bak det nye sykehjemmet har vært Arkipartner AS, mens kontrakten som hovedentreprenør ble vunnet av Backe Rogaland AS. Oppføringen av det 7,500 m2 store bygget, som er bygd etter TEK17 med Energiklasse B, ble startet i mars 2018, med ferdigstillelse i mars 2020.

Det nye sykehjemmet går over seks etasjer, inkludert kjeller. I første etasje blir det etablert resepsjon, fellesfunksjoner og dagsenter. I tillegg vil det bli etablert tilbud som frisørsalong og fysioterapi til de 64 beboerne, som blir fordelt på åtte avdelinger i de øvre etasjene. 

Fokus på trivsel og glede
Arkipartner har hatt fokus på at Soltun Sykehjem skal være både et hjem for beboerne, samtidig som det er en arbeidsplass som tilbyr gode omgivelser, hver dag. Beboerne kan i tillegg til topp moderne rom og tjenester, se fram til å nyte fine dager på flere balkonger og en større felles takterrasse som sikrer gode utearealer.

Brenden og Co Stillasutleie

I sykehjemmets foaje i første etasje har man sikret en flott romfølelse ved at nordfasaden i første etasje et løftet opp med betongsøyler, som er kledd med en glatt glassfasade helt uten profiler. Utvendig er fasaden kledd med lakkerte aluminiumskassetter med bulkefri overflate, som i all hovedsak er behandlet med hvit lakk, som gir fasaden en metallisk dybde. Det er også benyttet en rekke bronseelokserte detaljer for å bryte opp fasaden. 

Soltun Sykehjem er et av de første byggeprosjektene som kommer inn under sentrumsplanen som ble vedtatt i 2016 og på sikt vil området rundt sykehjemmet bestå av flere grønne lunger, i tillegg til etablering av ny bygate og den nye bybanetraseen. Nærheten til eksisterende sykehjem vil etter planen tillatet samarbeid mellom de to, som man håper skal gagne både beboere og ansatte ved begge sykehjem. 

Stolte lokale aktører
Stavangerbaserte Arkipartner, som har tegnet Soltun Sykehjem, ble etablert i 1975. Med
svb, dyrket fram i samarbeid med private, profesjonelle og offentlige oppdragsgivere.

Kontoret jobber i dag med skoler, idrettsbygg, boliger, sykehjem, næringsbygg og reguleringsarbeid. Gjennom årene har de vært involvert med Figgjo barne- og undomsskole, Giskehallen og Titania Administrasjonsbygg, med flere. 

Brenden & Co Stillasutleie AS, den største leverandøren av stillaser på Østlandet og den klart største leverandøren av stillaser til rehabiliteringsmarkedet i Oslo. Brenden & Co er en fjerdegenerasjons bedrift med lange tradisjoner innen stillasfaget. 

Med et team på 85 fagfolk som står klare til å møte dine behov, er Brenden & Co dedikerte til å levere en sikker og stabil arbeidsplattform til sine kunder til avtalt tid og avtalt pris. Deres montører har alle tatt stillaskurset for sikker og effektiv montering, og bedriften benytter utelukkende utstyr godkjent av arbeidstilsynet og andre offentlige instanser.

Fra sine kontorer i Bjerkreim, har Sørvest Betongsaging AS i mer enn 25 år betjent kunder over hele Rogaland. Bedriften har vokst kraftig siden oppstarten, og med erfarne, dyktige medarbeidere og en oppdatert maskinpark, står de på pletten for å hjelpe både store og små kunder med riving, miljøsanering, betongsaging, meisling og kjerneboring.

Soltun Sykehjem - Norske Byggeprosjekter
Sørvest Betongsaging AS - Norske Byggherrer