Previous
Next
Arkitektonisk er det lagt stor vekt på å gi Mariebo en tydelig identitet. Her skal du føle deg hjemme, og det skal være lett å gjenkjenne hjemmet sitt. Derfor er byggene også gitt en tydelig husform. Foto: Håkon Espeland / Masiv Bygg AS
Sist oppdatert: 30-06-2023 

Mariebo i Stavanger

Første byggetrinn i nyboligprosjektet Mariebo i Stavanger er overlevert og byggetrinn 2, som er under bygging, skal overleveres i desember 2023.

71 nye boliger rett utenfor Stavanger sentrum. Her er det nærhet til sjø, turområder, spisesteder og butikker.

- Mariebo ligger sentralt, med kort vei til kollektivtilbud, rekreasjon og handel, forteller Markus Stensholt, prosjektleder i Rogaland i OBOS Nye Hjem AS.

- Boligprosjektet er bygd i et etablert boligområde der vårt fokus har vært å utvikle et gjennomtenkt prosjekt som passer godt inn i et eksisterende nabolag. Arkitektene har skapt en spennende variasjon i fasaden og et bra uteområde.

På prosjektsiden kan man blant annet lese: "På Mariebo får du det beste av to verdener – en moderne leilighet og attraktive fellesskapsordninger som gir deg fleksibiliteten du trenger"

Byggmester Tore Ravndal
Varhaug

- Vi leverer et selskapslokale, en gjestehybel og et mekkerom i prosjektet. Disse kan beboerne dele på ved behov.

- Vi har solgt flere leiligheter med både Bostart og Deleie for å legge til rette for at flere kommer seg inn på boligmarkedet.

OBOS Deleie

Man kan kjøpe 50 til 90 prosent av boligen, mens OBOS beholder den eierandelen man ikke kjøper. Eieren disponerer hele boligen og betaler et månedlig beløp som tilsvarer markedsleie for andelen til OBOS.

OBOS Bostart

Man kan kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris, mot at OBOS har rett til å kjøpe den tilbake den dagen man evt selger. Det innebærer både lavere lånebehov og krav til egenkapital.

Totalentreprenør Masiv Bygg

- Masiv Bygg er en av de største entreprenørene i regionen og leverte totalt sett det beste tilbudet i anbudskonkurransen. Vi hadde stor tro på at Masiv Bygg ville levere et godt produkt og derfor falt valget på dem.

- Det er første gang vi samarbeider med bedriften og samarbeidet har vært veldig bra, avslutter Stensholt.

Masiv Bygg AS
Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring

Masiv Bygg AS er en av Rogalands største og mest anerkjente totalentreprenører, og har blitt store på elementbygg med prefabrikkerte løsninger for boligmarkedet. Bedriften er en del av Masiv-konsernet.

- Dette er første prosjektet vi samarbeider med OBOS etter at vi vant anbudet på Mariebo i 2018/19, forteller Håkon Espeland, prosjektleder i Masiv Bygg AS.

- Selv har jeg vært involvert siste halvåret som prosjektleder. Jeg vil spesielt trekke frem arkitekturen i
dette prosjektet. Her har man bygd blokker som ser ut som eneboliger og smelter fint inn i et etablert
boligfelt.

- Fire etasjer med parkering under, som ikke skiller seg ut i området, tvert imot glir byggene fint inn i området. Med virkelig flotte og forseggjorte uteområder, med nivåforskjeller - rett og slett veldig hjemmekoselige.

- Det har vært både spennende og utfordrende å jobbe med en så stor aktør som OBOS. De har bygd opp en bra lokalavdeling i Stavanger ved hjelp av lokale, dyktige mennesker. '

- Da blir samarbeidet godt, for det er kulturforskjeller mellom Østlandet og Rogaland, på godt og vondt.

Muremester Myhre
Trappeteknikk AS

Løsningsorientert i utfordrende tider

- Det er klart vi har merket urolige tider, men vi har hele veien hatt fokus på å være i forkant. Så snart beslutninger har blitt tatt, har vi sørget for å bestille varer i god tid og lagt forholdene til rette gjennom hele byggeperioden.

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi fikk det travelt i avslutningen på grunn av sene leveranser, men takket være våre folk og løsningsorienterte underentreprenører som har stått på leverte vi første byggetrinn til avtalt tid.

- Første leiligheten ble overlevert 26 april og siste 11 mai med ferdige uteområder for første byggetrinn.

- Vi i Masiv Bygg ønsker så langt det er mulig å samarbeide med lokale underentreprenører. I dette prosjektet har vi hatt 20-25 bedrifter involvert, de fleste har vi jobbet med tidligere og vet at det bidrar til fremdrift og et godt samarbeid.

- De skal ha en stor takk alle sammen, fordi de har dratt i samme retning i krevende tider og stått på når det har vært nødvendig.

- Samarbeidet med byggherre OBOS har vært godt, jeg synes det er spennende å jobbe med nye mennesker. Vi utvider horisonten, blir kjent og bygger felles team. Vi bygger gjerne mer for OBOS, smiler han.

- De som fortjener en ekstra honnør fra oss er naboene i nærområdet. Vi har gjort vårt beste for å informere underveis, mens de har holdt ut og bidratt til et godt samarbeid. Det skal de vite at vi verdsetter.

- Masiv Bygg har ca 50 ansatte, halvparten jobber ute som betongarbeidere, element montører og funksjonærer. Mens resterende er byggeplassansvarlige, prosjektledere og ledere.

- Vår omsetning ligger mellom 500-800 millioner per år, i et område der boligprisene fortsatt stiger, olja går godt og optimismen råder. Vi ser en liten utfordring i å få realisert nye boligprosjekter, men vi er optimister for fremtiden, avslutter Espeland.

Brødrene Lie AS
Interørhuset T. Lund

Arkipartner AS skriver følgende om utformingen av Mariebo i prosjektpresentasjonen

Arkitektonisk er det lagt stor vekt på å gi Mariebo en tydelig identitet. Her skal du føle deg hjemme, og det skal være lett å gjenkjenne hjemmet sitt. Derfor er byggene også gitt en tydelig husform.

Hvert leilighetshus har “hus i huset”. Forskjellig form, farge og høyde gir en leken dynamikk, stor variasjon og mulighet for enkelt å identifisere sin bolig.

Noen hus har saltak og klassisk, liggende vestlandskledning i tre. Andre har flate tak og stående kledning. Eller kledd med tegl. Inngang er via trappehus eller egen inngang.

Et viktig prinsipp for planløsningene er at stue/kjøkken skal være et stort rom. Er det for stort for deg, kan mange av boligene med to soverom få ett ekstra ved å redusere stuen. I stue/kjøkken er det også store vinduer for å slippe inn maksimalt med lys.

Felles er fint. Privat er privat

Alle boliger er vendt mot sør eller sør og vest, med gode solforhold. Samtlige boliger har terrasse, veranda eller takterrasse. De private uteplassene er romslige, og varierer fra ca. 8 m2 til over 50 m2.

Det er lagt stor vekt på å gjøre verandaene lette å bruke. Derfor har de både et tett og et gjennomsiktig rekkverk. Privat er privat!