Previous
Next
– Utgangspunktet på en flott naturtomt var å dele skolen i naturlige trinn og derav gode uteområder. Området er vindutsatt, og derfor lages fløyer for å skjerme for vind. Samtidig ønsker man å trekke inn naturen i det sentrale mediateket som er hjerterommet i skolen. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, spesielt når det er et prosjekt vi har fått være med på fra første skisse til alt er ferdig bygget. Helge Bjørnevik, sivilarkitekt MNAL, Arkipartner. Foto: Gunnar Harestad BACKE AS

Kleivane skole og Idrettshall

– Behovet for nye skoler er en kombinasjon av at kommunen vokser, nye funksjonskrav og forskriftskrav, samt at det er etterslep på vedlikehold av bygningsmassen, forteller Oddgeir Tørset, byggeprosjektsjef ved Sandnes Eiendom.

-For lavt vedlikehold over tid vil medføre behov for større investeringer: For eksempel vil utdaterte tekniske anlegg og klimaskall føre til behov for en total rehabilitering.

Hovedtyngden av investeringene kommer imidlertid som følge av at kommunen vokser. 

Fra kommunens side ble det satt krav om at skolen skal ha passivhusstandard og energimerke A, med mørkegrønn farge. Dette er valgt for å følge opp kravene som er i Energi og Klimaplan i Sandnes Kommune.

Det har her vært fokus på å supplere energibruken på offentlige bygg ved bruk av solceller.

Devontigo på esperanto betyr Forpliktelse, Devotion på engelsk betyr Hengivenhet - Vi er DEVO!

– Når det gjelder pilotprosjektet for «avfallsfri» byggeplass har vi lært at slike prosjekter må prosjekteres med tanke på dette helt fra første stund.

-Når det gjelder dette prosjektet, så ble det som et pilotprosjekt valgt å bygges «avfallsfritt» etter at det var planlagt og klart for anbud, sier Tørset, og utdyper:

– Det er enklere å planlegge «avfallsfritt» hvis en starter allerede ved prosjekteringen. Prosjektet er ikke ferdig evaluert enda, men dette vil bli gjort, slik at vi kan ta med oss erfaringene fra pilotprosjektet i senere prosjekt.

Tross en stopp på utendørsanlegget grunnet frost i vinter, vil skolen stå klar til skolestart som planlagt.

– Det har vært et godt samarbeid mellom alle involverte entreprenører og underleverandører. Brukermedvirkningen har vært god, og nå gleder både rektor, lærere og elever seg veldig til oppstart på ny skole!

Rubicon AS - Vi leverer arkitektoniske perler som tåler krevende værforhold
Ragnar Svendsen VVS

Strenge smitteverntiltak
– Tildelingskriteriene for dette prosjektet var 70% pris, og 30% kvalitet på bemanning. Jeg tipper det var det siste vi vant på, sier prosjektleder Tom Mikal Reianes hos Backe Rogaland med et smil, og legger til:

– I dette prosjektet vil jeg si at modellen med byggherreutviklet totalenterprise har fungert veldig bra, og samarbeidet har også fungert veldig bra med både byggherre, arkitekt og underentreprenører.

Han legger ikke skjul på at det selvsagt har vært ekstra utfordrende å drive byggeprosjekt i pandemitider, og at de underveis har måttet gjøre flere tiltak for å unngå at fremdriften skulle bli hemmet på grunn av smitte i prosjektet.

– Dette er stort sett tiltak som i samfunnet ellers, holde avstand, sprite hender, intensivt renhold av spise-/skiftebrakker, dele arbeidslag i kohorter, splitte anleggsledelsen slik at noen har hjemmekontor og at arbeidere med symptomer holder seg hjemme til de har testet seg.

– Ellers har det aller meste av møtevirksomhet foregått via teams. På denne måten har vi så langt unngått forsinkelser, og prosjekt kan overleveres til avtalt tid.

Metallteknikk AS - Eksperter på alt av stål konstruksjoner
FDVcompagniet - FDV spesialisten

Reianes forteller at de har gjort seg gode erfaringer når det gjelder pilotprosjektet «avfallsfri» byggeplass, og mener dette har vært vellykket.

– Ja, det må vi kunne si, i og med at alt tyder på at vi klarer å levere godt under det vi har forpliktet oss til, som altså er under 25 kg/m2.

-Det som er viktig når det gjelder reduksjon av avfall, er at en tenker på dette allerede i forprosjekteringen.

-Det er her de grunnleggende prinsippene fastsettes og kan dermed legge store begrensninger på hva vi kan få til i detaljprosjektering og byggefase, sier han, og forklarer:

– Eksempelvis er gipsavfall en betydelig post, når vegger stedbygges på tradisjonell måte er det ikke til å unngå at det blir en del kapp.

-Her vil systemvegger, eller prefabrikkerte plater kunne være en løsning. Vi har blant annet levert prefabrikkerte, veggelementer både i tre og betong, prefabrikkerte takelementer og noe hulldekkeelementer.

Kinly - Vårt utvalg av løsninger og tjenester kombinerer både de fysiske og virtuelle møtestedene på en så enkel og sømløs måte som mulig.
Senab Eikeland - Spesialister på kontor

Med fra første skisse
Helge Bjørnevik, sivilarkitekt MNAL hos Arkipartner forteller at de har hatt en rammeavtale med Sandnes Kommune over to perioder a 4 år, og at disse to prosjektene har inngått i denne avtalen.

– Utgangspunktet på en flott naturtomt var å dele skolen i naturlige trinn og derav gode uteområder. Området er vindutsatt, og derfor lages fløyer for å skjerme for vind. Samtidig ønsker man å trekke inn naturen i det sentrale mediateket som er hjerterommet i skolen.

– De enkelte trinnene er organisert i egne områder, med garderobe, klasse- og grupperom, samt arbeidsrom for lærerne, sier Bjørnevik.

Han forteller om et veldig godt samarbeid med Sandnes kommune ved prosjektleder Morten Braut, som hele tiden har vært opptatt av kvalitet, og å få gjennomført prosjektet med kvaliteter innen gitt økonomisk ramme.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, spesielt når det er et prosjekt vi har fått være med på fra første skisse til alt er ferdig bygget.

Arkipartner AS - Kleivane skole
Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring

Stolte aktører - Kleivane Skole og Flerbrukshall 

DEVO er en solid satsing etablert av erfarne fagpersoner med lang fartstid i byggebransjen. Bedriftens medarbeidere innen håndverket og prosjektering/planlegging har erfaring med store totalentrepriser for offentlige aktører, privat næringsliv og boligbygging, og mindre oppdrag for private kunder.

På Kleivane skole har vi levert alt tømmerarbeid og himlingsarbeid til skole og hall.

FDVcompagniet AS - FDV-tjenester som gir resultater. Vi er et frittstående rådgivnings-/konsulent selskap som leverer tjenester innen FDV-dokumentasjon til entreprenør og byggherre innen offentlig og privat sektor. Vår visjon er å være den foretrukne leverandør av tjenester innen FDV-dokumentasjon og bidra til en effektiv forvaltning av bygg og eiendommer.

Metallteknikk AS er eksperter på avansert bearbeiding og sveising av stålmaterialer. Vi har erfaring, kunnskap og sertifisering, som gjør at vi vet hvilken prosess og hvilket materiale som fungerer best med produktet ditt. På Kleivane skole har Metallteknikk har utført Innvendig og utvendig rekkverk + trapper og platting utvendig.

Vi vil takke Backe for tilliten og samarbeidet rundt dette prosjektet og ser frem til flere oppdrag sammen i fremtiden.

Senab Eikeland - Alltid fornøyde kunder. Det er visjonen vår. For oss er kundene viktigst og det skal vi alltid vise. Vi er løsningsorienterte og har kunnskapen som gjør hver enkelt kunde fornøyd. Vi tror at gode ideer blir til på kontoret. Selv om teknologien gjør det mulig for oss å jobbe stort sett over alt, er det viktig å ha tilgang til et inspirerende arbeidsmiljø på jobben. 

Vi takker tilliten og muligheten for å kunne kan bidra til å få en flott skole på plass sammen med Backe Rogaland.

Service Master leverer bredt spekter av kundetilpassende servicetjenester
Sandnes Tak AS - Mesterbedrift

Kinly - Morgendagens arbeidsplass. Vi er en global spesialist som leverer sikre og fleksible løsninger for visuell kommunikasjon som gjør det enklere å jobbe sammen. Vårt utvalg av løsninger og tjenester kombinerer både de fysiske og virtuelle møtestedene på en så enkel og sømløs måte som mulig.

Rubicon - Fasadekunst er jobben vår. Hos oss kan du få alt fra standardløsninger til spesialtilpassede løsninger i samarbeid med oppdragsgiver og arkitekt. NorDan Rubicon skal være den enkleste glass og fasade-leverandøren å forholde seg til i alle faser av et prosjekt. Hver eneste dag jobber vi hardt for å gjennomføre og utvikle løsninger som fokuserer på kundenes spesifikke behov. 

Ragnar Svensen AS - Vår kunnskap og gjennomføringsevne begeistrer våre kunder. Vi er et velrenommert rørleggerfirma, som ble etablert i 1954. Vi har i 3 generasjoner utført alle type oppdrag innen landbasert rørlegging i Stavanger og omegn for privat og offentlig sektor. Vi tilbyr et bredt spekter av vvs-teknisk infrastruktur til prosjektmarkedet og rammeavtale-segmentet. 

Sandnes Tak AS er en mesterbedrift som innehar sentral godkjenning etter plan- og bygningsloven. Vi er medlem av Eurotak-kjeden og Takentreprenørenes Forening. Vi utfører isolering og tekking av tak og membraner i næringsbygg, offentlige bygg, eneboliger, terrasser og garasjer. I tillegg påtar vi oss oppdrag med takentrepriser så vel som side- og underentrepriser.

Service Master AS - Vi kommer når det passer deg. Vi leverer serviceløsninger for bedrifter og offentlige virksomhet i Stavanger, Sandnes og Sola. Dette omfatter vaktmestertjenester, daglig renhold, periodisk renhold og hjemmetjenester. Vårt konsept bygger på lang erfaring innen service. 

Vikeså Golv AS - Kvalitetsgulv til bolig og næringsbygg! Vi har siden 2004 utført alle typer gulvoppdrag og uansett om det dreier seg om et bad på 5 m2 eller et kontorbygg på 20,000 m2, står våre ansatte klare til å hjelpe. Bedriften er en totalleverandør av gulv og utfører alt fra gulvstøp, avretting og flytsparkling, til HTC-sliping av betong, samt tepper, teppefliser, gulvbelegg, parkett/heltre, epoxy og fliser.