-Som byggherre forventer vi at entreprenøren sier ifra og søker løsninger underveis. Måten Betonmast har lagt opp prosjektet på, med profesjonell prosjektering og gjennomføring, har ført til at de ferdigstiller prosjektet 3 måneder før planen og det er vi svært fornøyde med. Man ser at de har hatt med seg mange dyktige underentreprenører som fortjener ros. Foto: Betonmast Buskerud-Vestfold.  
Sist oppdatert: 21-12-2020

Kamfjordverven - Sandefjord

Få minutter fra Sandefjord sentrum finner man Kamfjordverven, hvor byggherre Wolff Eiendom, med hjelp av entreprenør Betonmast Buskerud-Vestfold, har trosset korona og ferdigstilt 45 leiligheter, samt næringslokale, hele 3 måneder foran skjema. 

Kamfjordverven er det største prosjektet vi har gjennomført til nå, forteller Tom Kronstad, partner i Wolff Eiendom til Norsk Byggebransje.

-Det er også første gang vi samarbeider med Betonmast Vestfold og Buskerud, noe som har vært en udelt positiv opplevelse. 

-Siden dette er et stort prosjekt for oss, er det godt å samarbeide med en stor aktør som kan håndtere det. Selvsagt har vi hatt noen diskusjoner underveis, men det hører til. Det viktigste er at alle parter har vært løsningsorienterte. 

-Som byggherre forventer vi at entreprenøren sier ifra og søker løsninger underveis. Måten Betonmast har lagt opp prosjektet på, med profesjonell prosjektering og gjennomføring, har ført til at de ferdigstiller prosjektet 3 måneder før planen og det er vi svært fornøyde med. Man ser at de har hatt med seg mange dyktige underentreprenører som fortjener ros. 

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

Prosjektleder i Betonmast, Christoffer Henriksen, er rask til å rose byggherre også. 

-Wolff Eiendom har byggeledelse internt i eget selskap og jeg må gi dem ros for utrolig god prosjektstyring fra første dag. Her har alle dratt i samme retning hele veien. 

-Vi har fått brynt på et prosjekt med flere delleveranser. Hele 1. etasjen er næring, der lokalene til Coop ble ferdigstilt og overlevert i mars, før lampebutikken ble overlevert i august. Samtidig har vi hatt full fart og byggeaktivitet med leilighetene i etasjene over. 

Leilighetene har en gjennomgående flott kvalitet, med vannbåren gulvvarme, lekkert kjøkken fra Marbodal og egen balkong eller terrasse med flotte solforhold. Mellom byggene er det etablert grøntarealer og bak boligene er det en lekeplass og fellesareal med pergola, grillplass og sitteplasser hvor beboerne kan nyte late dager. 

Dugnad i dugnaden
-Vi skulle etter planen være ferdige i februar 2021, men fikk faktisk brukstillatelse 19. november 2020 og regner med å overlevere før jul. Vi er stolte av å ha tatt inn 3 måneder til tross for pandemien. 

Buskerud Betongvarefabrikk - Unik kompetanse på betong
Vestfold Kobber & blikkenslagerverksted AS - Kobber og blikkenslagerarbeider

-God prosjektstyring gav oss en god start og vi var heldige med en mild vinter, men mest av alt handler dette om mennesker og stor innsatsvilje. 

-Da pandemien slo til og restriksjonene kom, sørget vi raskt for å ta leveranser av baderomskabiner direkte over grensa fra Sverige. 

-Det har vært en felles og veldig god innsats for å holde byggeplassen åpen hver dag. Vi har kjørt en dugnad i dugnaden for å si det sånn, der alle har vært sitt ansvar bevisst. 

-Dette handler både om at vi vil levere, men også at vi vil sikre arbeidsplasser og respektive bedrifters fremtid.  

-Underentreprenører med utenlandsk arbeidskraft sørget for å beholde folkene sine i Norge slik at vi ikke mistet fremdrift på grunn av karantenekrav, alt etter avtaler med oss. Det har vært en god tone og stemning hele veien. 

-På det meste var vi 100 mennesker i jobb og vi har gjennomført tiltak som håndsprit, tilgjengelige munnbind, utvidet spiserom, digitale innsjekkinger, med mer. Alle har gjort en formidabel innsats. 

-Vi har hatt stor fokus på HMS, dette arbeidet har fungert utmerket og hele prosjektet er gjennomført helt uten skader. Vi har stimulert med interne konkurranser, og klart å skape en positiv holdning og åpenhet for å rapportere avvik. 

-Vi er skikkelig stolte, dette er et suksessprosjekt uten like.  

Daglig leder i Wolff Eiendom, Sverre Helgesen, er en mann med spennende erfaring fra både Jula, Elkjøp (eiendomskjøp) og Eiendomsspar. 

E.Zuraris Malerservice as |Norske Byggeprosjekter
Ingeniør Ivar Pettersen AS - Ledende elektroentreprenør

-Som byggmester og med relativt bred erfaring i bagasjen, var det å drive for seg selv noe som vokste fram med årene. Jeg timet oppstarten godt og startet rett før finanskrisen nådde toppen, ler han. 

-Med en god partner er vi en dynamisk duo i Wolff Eiendom. Jeg holder meg litt i bakgrunnen, utvikler prosjekter og skriver avtaler, mens Tom Kronstad strukturerer og gjennomfører. Det er en fin kombinasjon. 

-Vi eier noe selv og samarbeider med andre i en del prosjekter. For oss er forvaltning like viktig som utvikling og bygging. Vi har gjennomført byggeprosjekter i egen regi, fra Bodø i nord til Kristiansand i sør.

-Når det kommer til Kamfjordverven må jeg si at det er god driv i Betonmast, det har vært en god og friksjonsfri dialog hele veien. God kommunikasjon er alfa og omega i vår bransje, som andres. 

Hva venter Wolff Eiendom videre?
-Vi er litt industrielle, sitter på eiendom som både utvikles og forvaltes. Vi er godt skodd fremover med flere prosjekter som skal utvikles, hvor vi, i dialog med kommunene, jobber for å få et godt samarbeid med kommende prosjekter. Vi går en hyggelig fremtid i møte, avslutter Helgesen. 

Har signert kontrakter for 300 millioner under pandemien
Også Betonmast Betonmast Buskerud-Vestfold ser lyst på fremtiden.

-Det ser bra ut, vi har signert kontrakter for ca. 300 millioner under pandemien. Kapasiteten er stor og med de erfaringene vi har gjort oss med Kamfjordverven, må jeg si at vi jobber gjerne videre med Wolff Eiendom, avslutter Henriksen. 

Prosjekt Vask AS - 20 års erfaring med renholdstjenester.
Totaltak AS er en totalleverandør av tak, blikkenslagertjenester og boligventilasjon i Vestfold

Stolte aktører: 
Betonmast har hatt med seg en rekke stolte aktører på vinnerlaget. Det inkluderer Mimax Asfalt og Betong AS, som har utført boring og saging på Kamfjordverven.
Mimax startet med kjerneboring på 1960-tallet og var en av de aller første til å spesialisere seg på dette i Norge. Bedriften har vokst til 110 ansatte og er i dag en av Norges største leverandører av betongboring- og saging. 

Vestfold Kobber & blikkenslagerverksted AS har vært i bransjen siden 1985 og har vokst til å bli en komplett aktør i byggebransjen med nesten 40 ansatte.  

 -Vi har gjennom hele prosjektet hatt god dialog og et godt samarbeid med byggeledelsen, og vi har fått tilbakemeldinger fra våre utførende ansatte at Kamfjordverven har vært en hyggelig byggeplass å jobbe på. 

-Vårt arbeid har bestått av isolering og tekking med Derbigum av alle takflater, samt tak på sportsboder. Vi har også isolert og tekket alle uteområdene, samt dekke over parkering. Vi takker Betonmast Buskerud – Vestfold for tilliten og oppdraget. 

Ingeniør Ivar Pettersen AS har siden oppstarten i 1903, opparbeidet seg en meget solid posisjon som en ledende elektroentreprenør rundt Oslofjorden i fylkene Oslo, Viken og Vestfold og Telemark. Med 220 ansatte har bedriften tradisjon for langsiktighet og det viderefører de med satsing på tidsriktige og gode løsninger i alle ledd og ikke minst i godt kvalifiserte medarbeidere.

Profesjonelle renholdstjenester for privatpersoner og bedrifter i Vestfold. 
Prosjekt Vask AS ble grunnlagt i 2015, av eiere som har over 20 års erfaring innen renholdstjenester. Med 15 dedikerte ansatte har de spesialist på byggvask av nye leiligheter.  

-Vi takker Wolff og Betonmast for et for veldig godt samarbeid, sier Daglig leder Pål Berntsen

E. Zuraris Malerservice AS har gjennom mer enn 20 år utført arbeid for entreprenører, offentlig og privat sektor, samt industri. Bedriften utfører alle typer oppdrag, være det seg nybygg eller rehabilitering. På Kamfjordverven har E. Zuraris utført alt av maler- og beleggarbeid. 

-Vi er stolt over å kunne bidra på dette prosjektet og takker så mye for oppdraget, sier Daglig leder Eleftherios Zuraris. 

70 års erfaring med betong
Buskerud Betongvarefabrikk ble etablert i 1949 og produserte hovedsakelig takstein. Siden den gang har selskapet utviklet seg til å bli en
totalleverandør innen bygg, som med over 60 ansatte årlig produserer 40 000 tonn betongelementer til entreprenører, byggherrer og utviklere. Ved å både produsere, transportere og montere for råbygg, får Buskerud Betongvarefabrikk senket prisene og sørger for at kundene kun trenger å forholde seg til én leverandør.

Totalleverandør av tak og fasade i Vestfold
Totaltak AS er en mesterbedrift i Vestfold med over 20 års erfaring.
Totaltak har spesialisert seg innen tak, fasade, blikkarbeid og ventilasjon i bolig. Med fagkunnskap og lang erfaringen har de det som trengs for å skape langvarige og gode løsninger for enhver bolig.

Andre aktører: 
Fon Anlegg AS, Sør-Norsk Boring AS, Stokke Bygg AS, Contiga AS, Stokke Stål AS, Brødr. Olsen mur og bygg, WA-Entreprenør, H-Produkter AS, Robust, Sikkerhets Kompaniet, GBS Produkter AS, Saga Aluminium, Assemblin, Bøe og Bjerke Stillasutleie AS, Vestfold Gulvavretting AS, Albanor AS, Grunnteknikk AS.