Previous
Next
– Det har vært et helt fantastisk prosjekt, som har gått over all forventning. 71 av leilighetene er overlevert nå i disse dager, og folk har allerede flyttet inn. Vi må kunne si at interessen har vært formidabel og regner med å få solgt de resterende 4 leilighetene innen ganske kort tid, forteller Øistein Hjelmtvedt, daglig leder og medeier hos Holmestrand Utvikling AS. Foto/Ill: Holmestrand Utvikling AS
Sist oppdatert: 24-05-2021

Holmestrand Brygge - I hjertet av sentrum

De 75 energivennlige og toppmoderne leilighetene har et areal på mellom 25 og 180 m2. Flere av de med en fantastisk utsikt over havna og fjorden. Den sentrale beliggenheten gjør at man har tilgang til stort sett alt man trenger rett utenfor døren - dette er Byen på brygga.

– Det har vært et helt fantastisk prosjekt, som har gått over all forventning. 71 av leilighetene er overlevert nå i disse dager, og folk har allerede flyttet inn. Vi må kunne si at interessen har vært formidabel og regner med å få solgt de resterende 4 leilighetene innen ganske kort tid, forteller Øistein Hjelmtvedt, daglig leder og medeier hos Holmestrand Utvikling AS.

– Nå ferdigstiller vi næringslokalene, etasjen med butikker og det som skal bli flotte uteområder. Blant annet vil det bli dannet et byrom med trapper opp fra det forskjellige gateløp, og dette vil være tilgjengelig for offentligheten, som en rolig og stille oase, legger han til.

Hjelmtvedt beskriver en eventyrlig prisvekst de senere årene, hvor kvadratmeter prisen på et prosjekt de hadde i 2010/11 lå på kr. 32.000,- m2, mens den for prosjektet Holmestrand Brygge er på 67.000,- m2

T. Berg Anleggsteknikk AS

– Vi ser at Holmestrand har blitt mer og mer populært de senere årene. Når det gjelder leilighetene, er disse selvsagt solgt til mange lokale innbyggere, men også til flere fra steder som Bærum, Asker og Drammen.

-Den nye og moderne jernbaneterminalen som sto ferdig i 2017 har helt klart spilt en viktig rolle her, og gjort at reiseavstanden til Oslo innen kort tid vil være ned mot bare 40 minutter.

En utfordrende start
Det var imidlertid ingen selvfølge at dette prosjektet skulle gå smertefritt: Litt mindre enn halvveis oppstod nemlig en dramatisk situasjon, hvor totalentreprenør gikk konkurs, og byggeplassen ble stengt ned på dagen.

– Vi var fullstendig uforberedt på dette, så klart det var ekstremt tøft plutselig å stå i denne situasjonen, uten å vite hva som ville skje de neste dagene og videre fremover. Heldigvis hadde vi et veldig godt samarbeid med bobestyrer, og fikk raskt oversikt over hva som allerede var gjort og betalt

– På bare 7 dager var det igjen full byggeaktivitet, og vi hadde fått tilbake byggeplassen. Vi fikk raskt forhandlet frem nye avtaler med underleverandører.

-Vi var jo helt avhengige av innsikten og kompetansen til de 6 i prosjektledelsen som hadde mistet jobben da totalentreprenør var ute av bildet, så vi ansatte disse på tidsbegrenset kontakt frem til prosjektet var ferdigstilt, og det har fungert utmerket, sier Hjelmtvedt.

Alt Installasjon AS
Anleggsgartnerfirma Strandman AS

Han skryter av alle aktører og samarbeidspartnere som har bidratt til å gjøre prosjektet til slik det fremstår i dag:

– Samarbeidet har vært utmerket, hvor alle virkelig har levert. Prosjektet er fantastisk flott og passer med sine slanke, og høye bygg, med masse lys og luft rundt, veldig godt inn i bybildet. Bokvaliteten her vil utmerket, og jeg er trygg på at dette vil bli et sted folk virkelig kommer til å trives!

Vinner av arkitektkonkurransen
Sommeren 2017 ble Asplan Viak invitert til et parallell oppdrag hvor de konkurrerte med 3 andre arkitektkontor. Oppdragsgiver likte deres forslag best, og ga dem oppdraget med å tegne skisseprosjekt og utarbeide reguleringsplan i fortsettelsen av dette.

– Kvartalet er utformet med blokker langs 3 av kvartalets 4 sider. Blokkenes høyde og bredde er differensiert for å gi flest mulig sjøutsikt og gode solforhold. Denne variasjonen av bygningsvolumer hjelper også prosjektet i tilpasningen til eksisterende bygningsmiljø, forklarer sivilarkitekt Per Ove Djønne, og utdyper:

– Blokkene har en lav del som tilsvarer høyden på motstående gatefasader, samt en høyere del hvor leilighetene får spesielt god utsikt. Kvartalet bindes sammen ved en løpende sokkeletasje hvor man finner næringslokaler langs fortau, inngangsparti til boligenes trapperom samt parkeringsanlegg.

-På taket av parkeringsanlegget er det utviklet en felles hage med kontakt og trappeforbindelse til den flotte havnepromenaden og to av sidegatene.

Han forteller om et tett og godt samarbeid med engasjerte oppdragsgivere i alt fra leilighetsinndeling til materialvalg og kundetilpasninger.

Det vanskeligste i prosjekteringen var nok å tilpasse byggeriet til elementproduksjon: I forprosjektet hadde de forutsatt spedbygde konstruksjoner, men entreprenøren ønsket å bruke betongelementer.

Viken lås og sikkerhet

– Sammen med dyktige folk hos Loe betongelementer fikk vi løst de fleste problemene på en godmåte. Vi er også veldig imponert over hvordan byggherre på fantastisk vis snudde seg rundt og fikk lappet sammen gruppen av utførende og rådgivere til et slagkraftig lag som fikk fullført prosjektet med stil, etter at totalentreprenør gikk konkurs i 2020.

-Dette var det første oppdraget Asplan Viak som arkitekter hadde for UNI-kvartalet/Holmestrand utvikling. De har fortsatt samarbeidet med design og oppføring av uteserveringspaviljong på bryggen foran kvartalet.

– Vi jobber også sammen på en mulighetsstudie for noen andre eiendommer i nærheten som vi håper kan materialisere seg til et prosjektoppdrag i fremtiden, sier Djønne.

- De er alt i alt svært fornøyde med det resultatet.

– Det har vært så mange flinke håndverkere involvert underveis i prosessen: Utførelsen av teglforblending, beslag og tømmerarbeid har vi vært særlig fornøyde med. Vi mener kvartalet tilfører Holmestrand aktive fasader, et attraktivt grønt uterom, helhetlig arkitektur med nyanserte fasader og ikke minst mange sentrumsboliger som er med på å sikre folkeliv og kundegrunnlag i byen, forteller han entusiastisk.

Stolte aktører: 
T. Berg Anleggsteknikk AS har høyeste sentrale godkjenning for utførelse av anleggsarbeider og godkjenning for prosjektering. Vår maskinpark er i kontinuerlig fornyelse og disponerer for tiden 9 gravemaskiner mellom 3 og 35 tonn, knuseverk, sorteringsverk, 4 hjullastere, lastebiler, dumper, veihøvel, valser og diverse småutstyr. Maskinparken er topp moderne, og flere av maskinene er utstyrt med GPS maskinstyring.

Viken Lås og Sikkerhet leverer og monterer sikkerhetsløsninger og utfører service for din dør, ditt bygg og eiendom. Hos oss finner du alt du trenger for å sikre objektene dine. På Holmestrand Brygge har vi hatt leveranse av lås/beslag, dørautomatikk og postkasseanlegg. Vi takker for oppdraget av byggherre og ønsker de gratulerer med ett flott bygg sentralt i Holmestrand.

Asplan Viak AS har vært ARK, LARK, RIBr, RIBfy og RIAku for Holmestrand brygge og har formet prosjektet fra mulighetsstudie til arbeidstegninger. Vi er stolte av sluttproduktet og takker byggherre, andre rådgivere og utførende for godt samarbeid.

ALT Installasjon AS - Din elektriker i Vestfold. Det er ikke tilfeldig at vi heter ALT Installasjon. Vi leverer ALT du trenger av elektrikertjenester for private og for bedrift. Våre elektrikere hjelper deg med alt som har med elektrisitet å gjøre, fra boligkontroll og belysning til varme, tele og data.

Anleggsgartnerfirma Strandman AS. Vi er en mesterbedrift med lang tradisjon og faglig høy kvalitet. Våre fagarbeidere skaper den atmosfæren du ønsker i din hage eller park. Vi lager hageplaner og gir råd og veiledning både i forbindelse med vedlikehold og nyetablering av hager og uteplasser.

Andre aktører: 
Sivilingeniør Will Arentz AS, Loe Betongelementer AS, VA Consult Drammen, UnionConsult, Seierstad Geo AS, Øst-Riv AS, Seierstad Pelemaskiner AS, Bermingrud Entreprenør AS, Vestviken Betong og Tre AS, Ståleriet AS, Innore AS, Tveiten & Riis AS, Stryken og Gudbrandsen AS, Byggpartner AS, Umbra Produkter AS, Euro- Blikk & Tak AS, Artea AS, Vestfold Gulvavretting AS, Parkettpartner AS, Vestfold Kjøkken Studio AS, TRAPPEKOMPANIET AS, Bygg og Brannsikring Buskerud AS, Assemblin AS, Heisplan AS.