Previous
Next
Fridas hage ligger i et historisk kvartal like utenfor Stavanger, med Frida Hansens hus, Køhler-bygget og Køhler-låven, alle vernede bygg med mye historie som nærmeste nabo. Foto: Cecilie Dybdahl Birkeland
Sist oppdatert: 18-02-2022

Fridas Hage - Leiligheter med særpreg

En vakkert anlagt park blir som en nydelig grønn oase som knytter de ulike byggene sammen.

I de 42 leilighetene på mellom 44 og 132 m2 i Fridas hage bor du sentralt, og med gangavstand til alt du måtte trenge.

– Fridas hage ligger i et historisk kvartal like utenfor Stavanger. Våre nærmeste naboer er Frida Hansens hus, Køhler-bygget og Køhler-låven, alle vernede bygg med mye historie.

-Det var viktig for oss å skape et prosjekt som ville passe fint inn i disse omgivelsene og tilføre ytterligere kvalitet til området, sier Kjetil Alvestad, leder for utbygging i Bate.

Han forteller at de tidlig bestemte seg for å legge mye vekt på uteområdet, som knytter de nye leilighetsbyggene deres sammen med naboene. Her har de lagd en hage som inviterer til gode møter, med sittegrupper, områder for lek og spiselige vekster.

– Vi har også lagt ekstra ressurser inn i utformingen av byggene, og har blant annet montert takstein og fasadekledning i skifer som matcher det staselige Køhler-huset like ved.

Brødene Lie AS
Brødrene Aase - Ventilasjon

– Vi vil gjerne trekke frem Brandsberg Dahl, som har tegnet to arkitektonisk flotte bygg for oss.

Prosjektet ble godt tatt imot i markedet. Et lite halvår før innflytting, var alle leilighetene solgt ut og vi hadde signert en leietaker til næringsdelen. SV Betong, som vi også samarbeider med på andre prosjekter, har vært vår totalentreprenør.

Alvestad legger ikke skjul på at pandemien helt klart har skapt utfordringer, både med tanke på bemanning og leveranser, for dem som for resten av bransjen. Likevel har de stort sett klart å holde planlagt fremdrift gjennom hele prosjektperioden, men i innspurten pådro de seg dessverre forsinkelser.

– Det gjorde at det ennå stod igjen litt arbeid da kjøperne skulle overta boligene sine. Det er veldig beklagelig.

-Heldigvis har vi møtt stor tålmodighet. Våre samarbeidspartnere har etter beste evne bidratt til å løse situasjonen, og vi har hatt tett oppfølging med samtlige boligeiere for å løse utestående oppgaver.

I Stavanger-regionen er det mye boligbygging for tiden. Bare i bydelen Hillevåg, hvor Fridas hage ligger, er det flere konkurrerende boligprosjekter like ved.

FLINKE, KJAPPE & KJEKKE

Det som gjør at Fridas hage skiller seg ut, er kvaliteten og utførelsen på bygningene, de historiske omgivelsene og de fine hagene utenfor leilighetene.

Det fulgte også med parkeringsplass til hver leilighet, som er sjelden for tilsvarende prosjekter så tett på sentrum.

De nye boligene i Fridas hage får et hjem med god standard, i et borettslag hvor det er lagt vekt på omgivelsene og atmosfæren rundt, like mye som på selve boligene.

Alvestad forteller at Fridas hage er et prosjekt som de er veldig stolte av. Prosjektet har ikke bare sørget for nye boliger for medlemmene deres, men vært med på å løfte området det ligger i.

Bate har også opsjon på kjøp av Køhler-låven, som ligger like ved Fridas hage.

– Den håper vi å kunne utvikle med samme kvalitet. Det vil fullføre hele det historiske kvartalet, og skape enda mer liv i et område som har stått for nedfall over en lengre periode.

-Køhler-låven er enda i en tidlig fase, men vi er optimistiske med tanke på å lande en god løsning og kunne lansere nye, attraktive boliger i en av Stavangers raskest voksende bydeler, sier Alvestad engasjert.