Previous
Next
Buen er en del av et helhetskonsept hvor det tilbys mer enn bare kontorlokaler. BARA investerer mye i fellesarealene som utgjør selve hjertet i byggene deres. I Buen kommer Støperiet, som blir byens desidert tøffeste husrestaurant, i tillegg til felles møteromsavdeling, loungeområde med peis, kaffebar og shuffleboard. Foto:Norsk Byggebransje. Ill:Holon Arkitekter
Sist oppdatert: 03-05-2022

Buen - Midt i smørøyet 

Buen får med sin beliggenhet en flott eksponering ut mot Danmarksplass og Fjøsangerveien, og vil bestå av 8000 kvadratmeter med innbydende og moderne kontorlokaler.

– Buen er en del av en helhetlig utvikling i Kronstadparken og representerer vårt femte byggetrinn i området.

-I årene som kommer skal det oppføres ytterligere tre kontorbygg, og vi er nå kommet såpass langt i transformasjonen at vi virkelig begynner å se effekten av det vi gjør.

-Attraktiviteten øker i takt med utbyggingen, og vi opplever så stor interesse for Kronstadparken at vi ikke klarer å imøtekomme forespørslene vi får, forteller Ingse Galtung Døsvig, administrerende direktør i BARA, og legger til.

– Vi besluttet derfor byggestart uten å ha noen leietakere på plass, men disse har kommet til underveis og vi har nå leid ut 70% av bygget som ferdigstilles 1.april.

-Vi er i dialog med flere spennende bedrifter og regner med å fylle opp resten relativt snarlig.

Døsvig legger ikke skjul på at de, som alle andre, har vært bekymret under pandemien. Til tross for noen forsinkelser har fremdriften gått greit, og de er klare til å ta i mot første leietaker 1.april som planlagt.

– Constructa og Kari Saarisilta har vært med oss gjennom snart 20 år, og vi setter stor pris på vårt tillitsfulle samarbeid.

Moelven Limtre - Muligheter vokser på trær – vi vokser med muligheter
Svein Boasson - Mat Tak

-I tillegg vil jeg gjerne trekke frem Svein Boasson AS som spesielt fremoverlent, kreativ og serviceorientert.

– Opparbeidelse av mattaket har vært utrolig spennende, og vi elsker å jobbe med folk som brenner for faget. FLM Elektro er også i en særklasse hva gjelder dialog og kommunikasjon, faglig dyktighet og løsningsfokus, sier Døsvig engasjert.

Buen er en del av et helhetskonsept hvor det tilbys mer enn bare kontorlokaler. BARA investerer mye i fellesarealene som utgjør selve hjertet i byggene deres.

I Buen kommer Støperiet, som blir byens desidert tøffeste husrestaurant, i tillegg til felles møteromsavdeling, loungeområde med peis, kaffebar og shuffleboard.

– Vårt mål er alltid å levere over forventning og skape løsninger som begeistrer og skaper trivsel i en travel kontorhverdag! Buen har fått veldig god mottakelse i markedet.

-I Bergen er det generelt høy interesse for nybygg, og foruten å være lokalisert i Kronstadparken, nyter Buen godt av synligheten mot Fjøsangerveien.

– Kvalitetene er gjennomgående høye både hva gjelder det tekniske og det arkitektoniske, ute som inne. Vi gleder oss stort til å ønske de første leietakerne velkommen, sier Døsvig.

Godt samarbeid
Prosjektleder Kari Saarisilta hos Constructa forteller at dette er deres sjette prosjekt i Kronstadparken for BARA, og at prosjektet er en direkte forhandlet totalentreprise.

– For oss er det viktig å kunne arbeide i et tillitsfullt samarbeide med byggherre, leverandører og underentreprenører.

Byggmestern Vest AS
Rubicon AS - Vi leverer arkitektoniske perler som tåler krevende værforhold

-Beslutninger om løsninger og kvaliteter tas underveis og til rett tid, og byggherre opplever at man oppnår lengst mulig modningstid for sine valg.

– Samtidig er utbyggingen avhengig av leietakere og deres innredninger. Leietakere kommer til underveis og lokalene blir tilpasset den enkelte.

-En gjennomtenkt grunnleggende fleksibilitet i tekniske installasjoner gir byggherren store tilpasningsmuligheter, sier Saarisilta.

-Også hun påpeker at de under pandemien har hatt utfordringer som alle andre i bransjen, men at man gjennom god planlegging og godt forebyggende smittevernsarbeide på byggeplass har kommet seg gjennom pandemien så langt.

– Jeg vil selvfølgelig få skryte av byggherren som gir oss den tilliten vi har fått. Ellers benytter vi oss av den lokale Bergen´s entreprenører og leverandører som våre viktigste samarbeidspartnere. Vi og BARA  er opptatt av dette.

– Constructa har signert ytterligere to nye byggetrinn i Kronstadparken, og vi regner med at vi
kommer til å fortsette med å bygge her i ytterligere 5-8 år.

Constructa Entreprenør AS
Nordomatic

Stolte aktører:

Seabrokers Fundamentering sikter seg mot å bli en av landets ledende innen fundamentering. Vi skal gjennom smartere, mer effektive og kreative tekniske løsninger gi våre kunder de beste løsninger som er å oppdrive. Vi leverer alt innen Peling, vibrering, spunting, boring, energiboring, gysing, sprøytebetong og graving.

Svein Boassons visjon er å være markedsledende på Vestlandet innen vårt fag, samt å være det naturlige førstevalget til alle som setter kvalitet, klima- og miljømessige dimensjoner i fokus. Vi takker for opdraget med å utvikle, prosjektere og bygge det grønne matproduserende taket. Jan Sverre Nesbø, Prosjektleder 

Rubicon AS leverer arkitektoniske perler som tåler krevende værforhold. Store glassflater i fasaden skaper kontakt med verden utenfor og bidrar til å redusere skillet mellom ute og inne. Glasset bringer dagslys inn i bygningen, reduserer behovet for kunstig belysning og utgjør en kilde til velvære.

Moelven AS. Ved å ivareta naturressursene, samt fokusere på mennesker, lokale verdier og klimasmarte produkter og tjenester, skal Moelven fortsette å bygge en bærekraftig framtid i tre.

Nordomatics ambisjon er å akselerere omstillingen mot en åpen og bærekraftig fremtid. Vi har over 50 års erfaring med å integrere løsninger med åpen BMS-teknologi i bygninger. Helt fra starten av har Nordomatic vært et nyskapende og innovativt selskap.

Byggmestern Vest AS har over 35 års erfaring med små og store prosjekter, og har satt vårt preg på Bergen og omegn med tradisjonsrikt og godt håndverk. Flere av våre tidligere prosjekter omtales i dag som landemerker.​​​​​​​